Ανέκδοτος Καζαντζάκης για πρώτη φορά στην Παιδική Σκηνή του Μεγάρου

to-fteroto-alogo CHARIS AKRIVIADIS ,
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

«Το Φτερωτό Άλογο» θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Μετά την επιτυχία του «Νησιού των θησαυρών» και του «Γύρου του κόσμου σε 80 μέρες», το Μέγαρο προτείνει φέτος στο παιδικό και νεανικό κοινό μια νέα θεατρική παραγωγή, το ανέκδοτο παραμύθι του Νίκου Καζαντζάκη «Το Φτερωτό Άλογο» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από τις 3 Νοεμβρίου 2018 έως τις 21 Απριλίου 2019 στην Παιδική Σκηνή Α΄ (Νέος Εκθεσιακός Χώρος), με ζωντανή μουσική και 12μελή θίασο ηθοποιών και μουσικών. Τη θεατρική προσαρμογή υπογράφει η Άνδρη Θεοδότου, τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, την πρωτότυπη μουσική ο Νίκος Κυπουργός (παραγγελία του ΟΜΜΑ στον συνθέτη), τα σκηνικά η Θάλεια Μέλισσα, τα κοστούμια η Ιφιγένεια Νταουντάκη, την κινησιολογία  η Έλενα Γεροδήμου και τους φωτισμούς η Στέλλα Κάλτσου. Επιστημονικός σύμβουλος, ο Νίκος Μαθιουδάκης.

CHARIS AKRIVIADIS / CHARIS AKRIVIADIS ,

Μια ιστορία από την πένα και τη φαντασία του κρητικού συγγραφέα, ένα ταξίδι στη μαγεία της μακρινής Ανατολής, για παιδιά και μεγάλους. Οι ηθοποιοί ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας, με τη συμμετοχή των μικρών θεατών, φωτίζοντας με τραγούδια και μουσικά όργανα έναν κόσμο γεμάτο βασιλιάδες, πριγκίπισσες, μάγους, δερβίσηδες, πραματευτάδες και καραβάνια.

Η παράσταση ανεβαίνει σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη  στο πλαίσιο του κύκλου Το Μέγαρο των ΠαιδιώνΠαιδικό θέαμα και απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω.

CHARIS AKRIVIADIS / CHARIS AKRIVIADIS ,

Πρωτότυπη διασκευή: Νίκος Καζαντζάκης Θεατρική προσαρμογή: Άνδρη Θεοδότου Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου Επιστημονικός σύμβουλος: Νίκος Μαθιουδάκης Μουσική: Νίκος Κυπουργός Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη Κινησιολογία: Έλενα Γεροδήμου Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου Σκηνική πάλη: Θάνος Δερμάτης Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Βακάλη.

Με ζωντανή μουσική και θίασο 12 ηθοποιών και μουσικών: Μιχάλης Βρεττός, Θανάσης Δόβρης, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Μιχάλης Κοιλάκος, Ειρήνη Κωσταντίνου, Σωτήρης Μεντζέλος, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Γιώργος Τσούρμας, Γιώργος Φουντούκος, Θανάσης Χαλκιάς, Στέλιος Χατζηγεωργίου

Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη.

Οι υπεύθυνοι της παράστασης ευχαριστούν τη Νέλλη Καρρά για τη συμβολή της στην αισθητική της παράστασης

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Παιδική Σκηνή Α΄–Νέος Εκθεσιακός Χώρος. 3 Νοεμβρίου 2018–21Απριλίου 2019. Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία και ομάδες. Παραστάσεις για το κοινό κάθε σαββατοκύριακο. Τιμή εισιτηρίου: 12 € (γενική είσοδος)**Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες. Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Eισιτήρια: 210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public. Πληροφορίες: 210 8668572, 210 8665144 (τηλ. & φαξ).