Παράταση για το «Ο Καραφλομπέκατσος & Η Σπυριδούλα» στο Θέατρο Σταθμός

o-karaflompekatsos-kai-i-spuridoula-i-spuridoula Nikos Pandazaras
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η επιτυχημένη παράσταση των This Famous Tiny Circus theater group σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου συνεχίζει για λίγο ακόμη.

Παράταση μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου έλαβε η sold out παράσταση των This Famous Tiny Circus theater group, «Ο Καραφλομπέκατσος & Η Σπυριδούλα», που παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχή χρόνια στο Θέατρο Σταθμός, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου.

Ο «Καραφλομπέκατσος» και η «Σπυριδούλα» είναι δυο ιστορίες σύγχρονων ανθρώπων που αναπνέουν, τραγουδούν, κραυγάζουν εγκλωβισμένοι μέσα στα όρια του αστικού κενού τους. Προσώπων που ερωτεύονται, ελπίζουν κι απελπίζονται χτυπώντας με φόρα στα προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά αδιέξοδα που τους προσφέρει η συμβατική ζωή τους, ενώ ταυτόχρονα από-γυμνώνουν την καταπιεσμένη ύπαρξή τους από κάθε ιδέα, μορφή και περιεχόμενο. Αλλάζουν σπίτι, αλλάζουν ρούχα, αλλάζουν δέρμα, αλλάζουν φύλο, αλλάζουν ζωή, φλερτάρουν το θάνατο για να ανακαλύψουν και πάλι άλλο ένα, καινούριο αδιέξοδο. Μα πάντα τραγουδώντας.

Nikos Pandazaras

Ο Δημήτρης Καραόλης (ή Καραφλομπέκατσος), ένας παντελώς άγνωστος μουσικός που αποφάσισε στα πενήντα να πάρει τη ζωή στα χέρια του και η Σπυριδούλα η Ζήλια (η επί γης πρασινωπή ενσάρκωση του ζιζανίου της ζήλιας και της απελπισίας που έπληξε τον χορτοφάγο και όχι αρκετά αρρενωπό γιο ενός παραδοσιακού στρατιωτικού επειδή τον άφησε η αγάπη του, ο κύριος Άρης) θα δώσουν παραμονές της Απόγνωσης και της Πρωτοχρονιάς το μεγαλύτερο ρεσιτάλ της ζωής τους. Θα περάσουν από την άλλη μεριά του… μπαλκονιού τους, θα βρεθούν μετέωροι στην κορυφή της προσωπικής τους απελπισίας, σχοινοβάτες σε ένα θέαμα για λοβοτομημένους γείτονες κι αδιάφορους περαστικούς υπό τους ήχους κλασικών μελωδιών του Μπαχ και δακρύβρεχτων λαϊκών ασμάτων. Κι η μόνη τους δύναμή θα είναι να μην μας πουν αν τελικά θα «πέσουν» απ’ την σκηνή πριν καν αρχίσει η Μεγάλη τους Παράσταση.

Η μόνη τους δύναμη θα είναι να κρατηθούν ακόμη μια φορά με τ’ ακροδάχτυλα απ’ τη ζωή κι από τα κάγκελα του μπαλκονιού τους, αναβάλλοντας για λίγο την στιγμιαία άρση των χειρών που θα σημάνει την είσοδο του τελευταίου Andante.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μάρκελλος Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Βαφιάς Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα Μουσική: Γιώργος Κασαβέτης Επιμέλεια Κίνησης-Χορογραφίες: Βαγγέλης Πιτσιλός Σχεδιασμός Ήχου: Μανώλης Ανδρεάδης Κατασκευή Σκηνικών: Γαβριήλ Τσακλίδης Μακιγιάζ: Ήρα Σ. Μαγαλιού Φωτογραφίες Promo: Γιάννης Πουλημένος Φωτογραφίες Παράστασης: Nίκος Πανταζάρας Σχεδιασμός Αφίσας: Στέφανος Σάμιος, Ειρήνη Ματθαίου Trailer: Κώστας Στάμου & Χάρις Καρακουλίδου | ArtLabor Productions.

Ερμηνεύουν: Θύμιος Κούκιος, Ελένη Στεργίου Φιλική Συμμετοχή: Νίκος Στεργίου.

Παραγωγή: This Famous Tiny Circus theater group.

Info
Θέατρο Σταθμός: Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο) Τηλ.: 211 40 36 322. Παραστάσεις: Για 10 τελευταίες παραστάσεις | Από 12 Νοεμβρίου ως 11 Δεκεμβρίου 2018. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη της 21:15 Εισιτήριο: 15€ (Κανονικό), 12€ (Φοιτητικό), 10€ (Ανέργων, ΑΜΕΑ, Άνω των 65, Ομαδικές Κρατήσεις άνω των 10 ατόμων). Διάρκεια: 90 λεπτά. Προπώληση εισιτηρίων: Στο site της VIVA.