Έξτρα παράσταση για τη «Λίμνη των κύκνων» του Κωνσταντίνου Ρήγου

i-limni-ton-kuknon
ΤΡΙΤΗ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Λόγω της υψηλής ζήτησης από το κοινό, προστέθηκε μία ακόμα παράσταση στην παραγωγή της ΕΛΣ.

Στην κατάμεστη Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, η πρεμιέρα της Λίμνης των κύκνων του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου και μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη.

Ο Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος, υπέγραψε μια νέα ανάγνωση της Λίμνης των κύκνων, στην οποία αποσπάσματα της κλασικής χορογραφίας των Πετιπά / Ιβάνοφ συνομιλούν με τη δική του νέα χορογραφία, που στηρίζεται σε μια νεοκλασική αντίληψη. Ο Ρήγος μετέφερε το έργο στο περιβάλλον μιας αποξηραμένης λίμνης με έντονα τα σημάδια μιας περιβαλλοντικής καταστροφής, προτείνοντας μια μετα-κλασική ανάγνωση. Τα εντυπωσιακά κοστούμια του Γιώργου Σεγρεδάκη, από κλασικά στην δεύτερη πράξη έως σύγχρονα στην πρώτη, και οι υποβλητικοί φωτισμοί του Χρήστου Τζιόγκα συνέβαλαν στη δημιουργία μιας απόκοσμης ατμόσφαιρας.

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια από τις πιο άρτιες ερμηνείες του, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Οι Α Χορευτές που ερμήνευσαν τους τρεις βασικούς ρόλους Μαρία Κουσουνή, Βαγγέλης Μπίκος, Ελεάνα Ανδρεούδη συγκίνησαν και ενθουσίασαν το κοινό. Μαζί τους οι Αιμιλία Γάσπαρη, Στράτος Παπανούσης, Γιώργος Βαρβαριώτης, αλλά και οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Corps de Ballet του Μπαλέτου της ΕΛΣ, με τους νέους, αλλά και τους καταξιωμένους χορευτές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ο αρχιμουσικός της ΕΛΣ Ηλίας Βουδούρης, διηύθυνε την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Καθώς τα εισιτήρια για και για τις περισσότερες από τις οκτώ παραστάσεις της Λίμνης των κύκνων έχουν εξαντληθεί, προστίθεται μία ακόμα παράσταση στις 20 Δεκεμβρίου 2018. Η προπώληση για την επιπλέον παράσταση θα ανοίξει την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018.

Επόμενες παραστάσεις: 16, 17, 18 Νοεμβρίου & 20, 22, 28, 29 Δεκεμβρίου 2018.