«Η τρέλα του Γεωργίου Γ΄» από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στο Μέγαρο

i-trela-tou-georgiou-g
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Για πρώτη φορά σε δορυφορική μετάδοση από τη σκηνή του Nottingham Playhouse.

«Πάντα ήμουν ο εαυτός μου, ακόμη κι όταν ήμουν άρρωστος.

Μόνο τώρα φαίνομαι να είμαι ο εαυτός μου.

Κι αυτό είναι το σημαντικό»

Γεώργιος Γ΄

1786: ο Γεώργιος Γ΄ είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς, ο οποίος όμως παρουσιάζει συμπτώματα παράνοιας. Με τον καιρό, καθώς βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στην παραφροσύνη, φιλόδοξοι πολιτικοί και ο δολοπλόκος Πρίγκιπας της Ουαλίας υπονομεύουν το Στέμμα, σπιλώνοντας το θεσμό και εκθέτοντας τον άνδρα.

«Η τρέλα του Γεωργίου Γ΄» του Alan Bennett θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε πρώτη δορυφορική μετάδοση από το Νottingham Playhouse. To έργο που, μετά τη θεατρική του πρεμιέρα το 1991, μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο και κέρδισε BAFTA. Μια ολοκαίνουργια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας με πρωταγωνιστές τρεις κορυφαίους βρετανούς ηθοποιούς, κατόχους βραβείων Olivier: τον Mark Gatiss(ΣέρλοκThe League of GentlemenDoctor WhoΓουλφ ΧολΤρεις ημέρες στην εξοχή), τον Adrian Scarborough (Gavin and StaceyΟι Επάνω και οι ΚάτωAfter the Dance) και την Debra Gillet(Επειγόντως τη μαμή, Doctor Who).

Tο αριστουργηματικό δράμα του Μπένετ σκηνοθετεί ο Adam Penford , καλλιτεχνικός διευθυντής του Νottingham Playhouse, αναδεικνύοντας τις χιουμοριστικές αλλά και τις έντονα δραματικές πτυχές του κειμένου. Μια θεατρική παράσταση που, μέσα από τα εντυπωσιακά κοστούμια εποχής του Robert Jones, μεταφέρει τον θεατή στις πολυτελείς βασιλικές αυλές των τελών του 18ου αιώνα και στις ίντριγκες της αγγλικής μοναρχίας.

Μια μαγνητοσκοπημένη προβολή που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το ελληνικό κοινό την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη (με αγγλικούς υπότιτλους) στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο National Theatre Live (NTL).

Η δορυφορική αναμετάδοση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.