Ελένη Ουζουνίδου: «Αδυνατώ να πιστέψω ότι η σημερινή κοινωνία μπορεί να φοβάται τις άτεκνες γυναίκες»

i-psilikatzou
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη θεατρική μεταφορά του βιβλίου της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, «Η Ψιλικατζού».

Το αιχμηρό, αστείο και βαθιά συγκινητικό best seller βιβλίο της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, «Η Ψιλικατζού», μεταφέρεται στη σκηνή του Πολυχώρου Vault, σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο. Η ηθοποιός μίλησε στο clickatlife για την παράσταση και τα βαθύτερα νοήματά της.

Διάβασα πρώτη φορά τo βιβλίο της Κωνσταντίνας Δελημήτρου «Η Ψιλικατζού» όταν μου το έδωσε ο Δημήτρης Καρατζιάς μαζί με την πρόταση που μου έκανε να μεταφέρουμε τον κόσμο της Κωσταντίνας στη σκηνή. Θυμάμαι ότι το διάβαζα και γελούσα με την ψυχή μου. Συγκινήθηκα όμως πολύ επίσης.

Η υπόθεση της παράστασης αφορά τις πραγματικές περιπέτειες της Κωσταντίνας μέσα στο μαγαζί της, το παρατηρητήριο της και τις «άλλες»περιπέτειές της, που είναι οι προσπάθειες να ολοκληρώσει το παιδικό της παραμύθι και να αποκτήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται τα πιτσιρίκια της.

Η Ψιλικατζού λοιπόν είναι μια πολύ ευαίσθητη, γλυκιά, συγκινητική, έξυπνη και με απίθανο χιούμορ κοπέλα.

Το βαθύτερο νόημα του έργου δεν είναι ένα, είναι πολλά. Με πολύ ανθρώπινο, αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο μιλά για μία γυναίκα που βγάζει από μέσα της τα συνασθήματά της και σπάει τη σιωπή της για το ζήτημα της υπογονιμότητας. Σήμερα, δεν πιστεύω ότι αποτελεί θέμα - ταμπού. Αυτό ίσως να συνέβαινε στο παρελθόν. Στις μέρες μας αδυνατώ να πιστέψω ότι η κοινωνία μπορεί να φοβάται τις γυναίκες που δεν έχουν παιδιά.

Ποιες λεπτές χορδές της γυναικείας φύσης αγγίζει η Ψιλικατζού; Όλες. Αγγίζει όμως επίσης και εκείνες των αντρών. Έχουν ήδη ολοκληρώθει δύο εβδομάδες παραστάσεων και έχουν έρθει στο θέατρο για να παρακολουθήσουν την παράσταση πολλοί άντρες. Μερικές φορές παρατηρώ στο τέλος της παράστασης ότι είναι ακόμα πιο συγκινημένοι κι από τις γυναίκες.

Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Δελημήτρου Δραματουργική επεξεργασία – Διασκευή - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς Πρωτότυπη μουσική – Τραγούδι παράστασης: Μάνος Αντωνιάδης Σκηνικά: Καρατζιάς Δημήτρης – Μάνος Αντωνιάδης – Μάριος Βουτσινάς Κοστούμια – Installation “Ψιλικά -Τσιγάρα”*: Μάριος Βουτσινάς Βοηθός: Αναστασία Δάλμα Κατασκευή Κοστουμιών: Γεωργία Σάντυ Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας Βοηθός φωτιστή: Θοδωρής Μαργαρίτης Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου Υπεύθυνη Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη Παραγωγή: VAULT

Ερμηνεύουν: Ελένη Ουζουνίδου, Άννα Ψαρρά.

Ιnfo
Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια) Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889 (για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00). Από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου. ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 18:30. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70' (χωρίς διάλειμμα). ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος: 13 ευρώ. Προπώληση Viva: 12 ευρώ : https://www.viva.gr/tickets/theater/polyxoros-vault/i-psilikatzou/. Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10 ευρώ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ