«Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία» στο Θέατρο Αυλαία

olo-spiti-krebati-ki-ekklisia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το έργο του Ντάριο Φο θα παρουσιαστεί σε παραγωγή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα κατηφορίσει στην Αθήνα και στη σκηνή της Φρυνίχου.

Το Θέατρο Τέχνης κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, του εμβληματικού έργου των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία», στο Θέατρο Αυλαία, στις 28 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη.

Η παράσταση θα συνεχίσει στην Αθήνα, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, της οδού Φρυνίχου, από 3 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Μετά, θα περιοδεύσει σε επιλεγμένες πόλεις, στο πλαίσιο της επικοινωνίας του Θεάτρου Τέχνης  με το κοινό εκτός Αθηνών, ξεκινώντας από την Πάτρα στις 4 Ιανουαρίου 2019.

Το έργο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο. H κατάσταση της γυναίκας είναι παντού και πάντα ίδια. Γυναίκες, αδελφές, μητέρες, φίλες, με ανάγκη για αγάπη και σεβασμό. Μια κραυγή απόγνωσης και σημαία επανάστασης. Σεξουαλική δουλεία και εξέργεση στην κοινωνική και οικογενειακή καταπίεση. Το ισχυροαδύναμο φύλο ανά τους αιώνες. Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Ένα έργο με λόγο καθημερινό και υπερβατικό που ακουμπάει στην καρδιά, αλλά δίνει γροθιά στο στομάχι. Όλοι μας σε όλες τις φράσεις. Τόσο τρομακτικά οικείο. Ένα υπέροχο κράμα, με δραματικό γέλιο και κωμικό δάκρυ.

Το έργο πρωτοανέβηκε το 1977, με τη Φράνκα Ράμε να παίζει όλους τους ρόλους. Έκτοτε παίζεται συνεχώς σε όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο.

Συγγραφείς: Φράνκα Ράμε & Ντάριο Φο Μετάφραση: Αχιλλέας Καλαμάρας Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης Σκηνικά και κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη Επιμέλεια Κίνησης: Φαίδρα Σούτου Βοηθός Σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη

Eρμηνεύουν: Μια γυναίκα μόνη (Τζένη Κόλλια) Το ξύπνημα (Αντωνία Καμπάκου) Η μαμά-φρικιό (Γιάννα Μαλακατέ) έχουμε όλες την ίδια ιστορία (Ράνια Παπαδάκου)

Info
Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου & www.viva.gr Πληροφορίες- Κρατήσεις : 210 3222464, 210 3236732 Τιμές εισιτηρίου : Κανονικό 15 ευρώ, μειωμένο 10 Ευρώ, ανεργίας 8 Ευρώ Ώρα έναρξης: 21.00 Διάρκεια παράστασης: 110' χωρίς το διάλειμμα.