«ΜΑΜ» του Σάκη Σερέφα από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας-Άρμα Θέσπιδος

mam
ΤΡΙΤΗ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Σκηνοθετεί ο Χρήστος Στρέπκος.

Επί επτά χρόνια, ένας μοναχικός μαθητής, ο Ζοζέφ, κι ένας μοναχικός οδηγός λεωφορείου, ο Μεγάλος, αναπτύσσουν μια ιδιότυπη φιλία. Καθισμένοι πλάι-πλάι μέσα στο σχολικό λεωφορείο, συζητούν κι εξομολογούνται μυστικά κι εμπειρίες για την ευτυχία, τον έρωτα, τη μνήμη, τον θάνατο, τα ζόρια αλλά και τα κέφια της ζωής. Για τον μαθητή αυτή η σχέση αποτελεί μια μύηση στη ζωή που τον περιμένει. Για τον οδηγό αποτελεί μια αφορμή για αναπόληση και επανεκτίμηση της ζωής που πέρασε.

Ως “εργαλείο” για τα επτά μυητικά στάδια χρησιμοποιούνται επτά μαγειρεμένες τροφές τις οποίες προσφέρει και εξηγεί, ο οδηγός στον μαθητή, ενώ από τη μεριά του ο μαθητής καλείται, επί επτά χρόνια, να ανακαλύψει, ως τελετουργία αυτογνωσίας, την ιδανική συνταγή για την παρασκευή του τέλειου ταραμά.

Γύρω τους κινούνται ένας πατέρας που λατρεύει μανιακά τις κοιλαδογέφυρες, μια μητέρα που τρέφεται μόνο με άγριο ρύζι, μια γιαγιά που φορά  χάι-τεκ κόκκινα αθλητικά παπούτσια, μια σαγηνευτική συμμαθήτρια και  μια αγέλη συμμαθητών. Ανάμεσα στα επτά πιάτα που σερβίρονται στη διάρκεια του έργου περιλαμβάνεται ένα σκουμπρί γεμιστό με κάππαρη, σαλιγκάρια με δεντρολίβανο, λεμονάτες καρδιές αγκινάρας… Ποιο μάθημα ζωής κρύβει η κάθε μια από αυτές τις τροφές μέσα της;

Αυτή είναι η υπόθεση του «ΜΑΜ» του Σάκη Σερέφα, που θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Πρόκειται για την νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας που εντάσσεται στις παραστάσεις του Άρματος Θέσπιδος και σκηνοθετεί ο Χρήστος Στρέπκος. Το έργο τιμήθηκε με το βραβείο «Κάρολος Κουν 2007», της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών και εντάσσεται στις παραστάσεις του Άρματος Θέσπιδος.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων που ακολουθούν διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 9:15 μ.μ.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις  7:00 μ.μ.

Δευτέρα  26 Νοεμβρίου στις 9:00μ.μ.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 9:00 μ.μ.

Πέμπτη  29 Νοεμβρίου στις 9:00μ.μ.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 9:00 μ.μ.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ. και στις 9:00

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 7:00 μ.μ.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν οι παραστάσεις του «ΜΑΜ» στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας , σε σχολεία συλλογικότητες, Νοσοκομεία, Ιδρύματα, φυλακές κ.α. Μετά την περίοδο των εορτών  το έργο θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Σκηνοθεσία –Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Στρέπκος. Σκηνικά-Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος και Αλεξάνδρα Σκιαφκου. Σχεδιασμός Φωτισμών :Νίκος Σωτηρόπουλος. Χορογραφία: Μαριμίλη Ασημακοπούλου.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας, άνος Τρουμπουνέλης, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου.

*Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με την πρεμιέρα του ΜΑΜ εγκαινιάζει ένα νέο τρόπο παρουσίασης των έργων .

Την προηγούμενη ημέρα της πρεμιέρας 23/11 διοργανώνεται ημερίδα γνωριμίας με τον συγγραφέα  Σάκη Σερέφα και το έργο του. Άνθρωποι του θεάτρου και δημοσιογράφοι ανακρίνουν τον συγγραφέα και προσπαθούν να εξιχνιάσουν τα μυστήρια του έργου με τον παράξενο τίτλο ΜΑΜ.

Μετά την πρεμιέρα στις 24/11, κατά την έξοδο, οι θεατές θα βρεθούν μπρος σε ένα μαγειρικό happening   που θα απαντηθούν όλα τα μυστήρια ερωτηματικά.

Info
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Πληροφ.-Κρατήσεις: 2610 273613 και www.ticketservices.gr. Πρώτη παράσταση: 24 Νοεμβρίου 2018 στις 21:15. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10 ευρώ, φοιτητικό και ομαδικό: 8 ευρώ. Ανέργων, ΑΜΕΑ: 5 ευρώ.