Ο Άρης Ρέτσος ανεβάζει Σωτήρη Δημητρίου και Βασίλη Κατσικονούρη

eksi-istories-anazitoun-prosopo
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Έξι ιστορίες αναζητούν πρόσωπο» στο Θέατρο Αλεξάνδρεια.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Άρης Ρέτσος συνεχίζει τη σειρά των θεατρικών παρουσιάσεων που ξεκίνησε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία, με αφηγηματικά ταξίδια σε έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στον χώρο της «Αλεξάνδρειας».

Από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, ο ακριβός θεματοφύλακας της γλώσσας μας Αλ. Παπαδιαμάντης και η αρχή του περασμένου αιώνα παραδίδουν την σκυτάλη σε θησαυρούς και ήρωες του καιρού μας. Ο Άρης Ρέτσος, συνεχίζοντας να αναζητά τη σύνδεση με το πριν, το τώρα και το μετά, περνάει στους σπουδαίους σύγχρονούς μας συγγραφείς, τον Σωτήρη Δημητρίου και τον Βασίλη Κατσικονούρη.

Έξι διηγήματα των συγγραφέων αποδίδονται θεατρικά δημιουργώντας μία νέα, μοναδική εμπειρία λόγου και ακρόασης Όπως και στον Παπαδιαμάντη, ο Άρης Ρέτσος επιλέγει να παρουσιάσει από τους δυο συγγραφείς ιστορίες που, σε πρώτο επίπεδο, είναι κοινές και ρεαλιστικές, για να μετουσιωθούν στη συνέχεια σε σουρεαλιστικά τοπία και κόσμους όπου το χιούμορ και η χαρά δεν ξεχωρίζουν από τη λύπη, το γελοίο από το τραγικό.

Έξι ιστορίες, σε νέα αφηγηματικά ταξίδια λόγου και ποίησης
Τρία διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου, «Η σημαδούρα» από «Το Κουμπί και το φόρεμα» (2012), «Το νόημα του κόσμου» από το βιβλίο «Θάμπωσε ο νους» (2017) και «Ως κόρην οφθαλμού» από το βιβλίο «Η φλέβα του λαιμού» (1998), και τρία διηγήματα του Βασίλη Κατσικονούρη«Μην της το πείτε», από τη συλλογή «Η ρωγμή των 7 και 45΄» (2016), «Η Εκδρομή» και «Αιώνια Μνήμη»-(Ήταν έτσι;), από τη νέα του συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Καρό παιδιά, ριγέ πατεράδες»(2018), θα παρουσιαστούν στη σκηνή, με το πνεύμα των κειμένων και των ηρώων τους να μεταφέρεται μέσα από την αναπνοή, το βλέμμα και το ρυθμό.

Info
Θέατρο «Αλεξάνδρεια»: Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, ΑΘΗΝΑ. τηλ. 2108673655). ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: κάθε Πέμπτη στις 9:00 μμ. Διάρκεια: 85 λεπτά (με 5λεπτο διάλειμμα). Εισιτήρια: 10 €, 6 € μειωμένο (παιδικό, εφήβων, φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες). ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ θέσεων: Στο email alexandreia.theatro@gmail.com και στο Ταμείο του θεάτρου τηλ: 2108673655 και 6944898482. Προπώληση εισιτηρίων: VIVA.