Δεκέμβριος με δύο πρεμιέρες στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

binulio Patroklos Skafidas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Νέες παραστάσεις έρχονται σε Κεντρική Σκηνή και Δώμα.

Δύο νέες παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα στην Κεντρική Σκηνή και στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου μέσα στον Δεκέμβριο. Αναλυτικότερα:

«

Patroklos Skafidas
Βινύλιο»

Βινύλιο. Μια ερωτική ιστορία.

Σε εκείνον αρέσει να συλλέγει παλιά βινύλια και σε εκείνη να διαβάζει μεταχειρισμένα βιβλία. Εκείνος κι εκείνη έμαθαν την αγάπη διαφορετικά. Ένα πρωί θα συναντηθούν σε ένα παλαιοπωλείο κι έτσι θα αρχίσει η ερωτική τους ιστορία. 

Μια σχέση χωρίς πρίγκιπες και πριγκίπισσες, χωρίς λευκά άλογα ή ρομαντικές αυτοκτονίες, μια σχέση με ενθουσιασμούς, συγκρούσεις και συναισθηματικές αναπηρίες. Αρκεί όμως ο έρωτας για να κάνεις την υπέρβαση; Μπορεί ο άλλος να σε αλλάξει; Μια ιστορία για δύο νέους του σήμερα, που νοσταλγούν ένα χθες που δεν γνώρισαν και ονειρεύονται ένα μαζί που δεν έμαθαν ακόμα. 

Σκηνοθεσία: Άννα Μιχελή Σκηνικά - Κοστούμια: Γεωργία Τσίπουρα Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου Μουσική: Μιχάλης Παρασκάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Παπανδρέου Κατερίνα Σπύρου Πέλλα Μακροδημήτρη

Info
Θέατρο Νέου Κόσμου - Δώμα Από 8.12.2018 έως 3.2.2019 Διάρκεια: 70 λεπτά. Μέρες/Ώρες: Τετάρτη 21:15 Πέμπτη 21:15 Παρασκευή 21:15 Σάββατο 21:15 Κυριακή 19:00 Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη-Παρασκευή Κανονικό 13€ Μειωμένο 10€ Σάββατο-Κυριακή Κανονικό 15€ Μειωμένο 12€ Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται.

«Σωτηρία με λένε»

Λίγες ώρες πριν από τη σοβαρή επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη φωνή της, η Σωτηρία Μπέλλου δεν σταματά να μιλά για την πολυτάραχη ζωή της: τα πρώτα χρόνια στη Χαλκίδα, η αναχώρηση για την Αθήνα μια μέρα μετά το ξέσπασμα του ελληνοϊταλικού πολέμου, η συνεργασία με τον Τσιτσάνη… Η σκληρότητα μπερδεύεται με την ευαισθησία, το παρόν με το παρελθόν, η αγάπη με το μίσος, αποκαλύπτοντας μια εκρηκτική προσωπικότητα που δεν χάνει, ούτε μια στιγμή, το χιούμορ και το πάθος της για τη ζωή.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Θεσσαλονίκη, το θεατρικό έργο «Σωτηρία με λένε» της Σοφίας Αδαμίδου, την οποία η ίδια η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια είχε εξουσιοδοτήσει να γράψει τη βιογραφία της, έρχεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, για λίγες παραστάσεις σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου.

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία - Μουσική επιμέλεια: Χριστίνα Χατζηβασιλείου
Σκηνικά - Κοστούμια: Όλγα Χατζηιακώβου
Προσαρμογή σκηνικού στο Θέατρο του Νέου Κόσμου: Μαρία Καραδελόγλου
Σχεδιασμός φωτισμών - Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Λαζαρίδου
Ηχητική επιμέλεια: Γιάννης Πειραλής 

Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου. Φωτογραφία αφίσας: Νίκος Τασσούλας 

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Έφη Σταμούλη, Έλλη Χατζεϊπίδου 

Info
Θέατρο Νέου Κόσμου - Κεντρική Σκηνή. Από 14.12.2018 έως 20.1.2019. Διάρκεια: 70 λεπτά. Παραστάσεις: Τετάρτη 18:30, Παρασκευή 21:15, Σάββατο 18:30, Κυριακή 21:30. Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη-Παρασκευή Κανονικό 15€, Μειωμένο 12€/Σάββατο-Κυριακή Κανονικό 18€, Μειωμένο 15€. Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται