«Δον Κιχώτης» ξανά από τον Ταξιάρχη Χάνο αυτή τη φορά στο Άλφα-Ιδέα

don-kixotis Patroklos Skafidas
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Νέος κύκλος παραστάσεων για την παράσταση της Εταιρείας Θεάτρου Θέση από 21 Ιανουαρίου 2019.

Μετά την επιτυχημένη πορεία της παράστασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η Εταιρεία Θεάτρου Θέση επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με τον «Δον Κιχώτη» του Μιχαήλ Θερβάντες σε σκηνοθεσία Ταξιάρχη Χάνου, από 21 Ιανουαρίου 2019 στο θέατρο Άλφα - Ιδέα.

Οι πέντε ηθοποιοί, επηρεασμένοι από την ισπανική κουλτούρα, με όπλο την αθωότητα, τη σωματικότητα, τον λόγο, τη μουσική και τη φαντασία τους, άλλοτε ως ρόλοι και άλλοτε ως αφηγητές, μοιράζονται μαζί μας την ιστορία του ονειροπόλου ιδαλγού από τη Μάντσα.

Patroklos Skafidas

Σε μια εποχή που όλα αναθεωρούνται και επανατοποθετούνται, οι κωμικοτραγικές φιγούρες του Δον Κιχώτη και του Σάντσο Πάντσα είναι επίκαιρες όσο ποτέ. Η πορεία του Δον Κιχώτη είναι η πορεία του ανθρώπου για την αναζήτηση της ψυχής του. Θυσιάζει το υλικό και το πρόσκαιρο, για το πνευματικό και το αιώνιο. Ρωτά ο Μιγκέλ ντε Ουναμούνο, Ισπανός φιλόσοφος και συγγραφέας: «Τι κληροδότησε ο Δον Κιχώτης στον πολιτισμό;» «Τον δονκιχωτισμό», απαντά ο ίδιος. Έννοια στην οποία βασίστηκαν η ομάδα και ο σκηνοθέτης για να δημιουργήσουν αυτή την παράσταση.

Η παράσταση επιχορηγήθηκε για την θεατρική περίοδο 2017-2018 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Patroklos Skafidas

Μετάφραση - Διασκευή: Εταιρεία Θεάτρου Θέση - Ταξιάρχης Χάνος Σκηνοθεσία: Ταξιάρχης Χάνος Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης Στίχοι: Διαμαντής Αδαμαντίδης, Ταξιάρχης Χάνος Επιμέλεια Κίνησης: Χρυσάνθη Μπαδέκα Σκηνικά - Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Φουντουλίδου Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας Βίντεο: Χρυσάνθη Μπαδέκα Σκίτσο: Αχιλλέας Μεσάικος Body Music: Σωτηρία Ρουβολή Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Θέση

Ερμηνεύουν: Τρυφωνία Αγγελίδου Διαμαντής Αδαμαντίδης Αχιλλέας Αναγνώστου Γιάννης Σαμψαλάκης Μαρία Χάνου

Info
Θέατρο Άλφα - Ιδέα, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρη 51, Αθήνα. Παραστάσεις: Από 21 Ιανουαρίου 2019, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19:00. Διάρκεια παράστασης: 90’ Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 10€ φοιτητικό - άνω των 65 | 5€ ανέργων-ατέλειες Προπώληση: Θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ