«Κοριολανός - Ιούλιος Καίσαρας» από τον Κωνσταντίνο Χατζή

koriolanos-ioulios-kaisaras-ioulios-kaisaras KAROL JAREK (c)
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων από τις 20 Δεκεμβρίου.

Θέλοντας να διερευνήσει μέσα από την ποίηση του Σαίξπηρ, το θέμα της εξουσίας και πώς αυτή διαφθείρει τον λαό και κυρίως αυτούς που την ασκούνε, ο Κωνσταντίνος Χατζής καταπιάνεται μαζί με την ομάδα Χρώμα με τα δυο μεγάλα έργα του Βρετανού Βάρδου, Κοριολανό και Ιούλιο Καίσαρα διασκευάζοντάς τα σε μια ενιαία παράσταση.

Στον Κοριολανό, βλέπουμε πώς η λαϊκή εξουσία χρησιμοποιεί τα μέσα και τη δύναμή της για να κερδίσει δικαιώματα και να εξοντώσει έναν εν δυνάμει τύραννο ενώ στον Ιούλιο Καίσαρα πώς η αριστοκρατική τάξη δολοφονεί έναν λαοφιλή και χαρισματικό ηγέτη για να μην εξελιχθεί σε αυτοκράτορας.

KAROL JAREK (c)

Η προσέγγιση τέτοιων μεγάλων θεμάτων που απασχολούν την ανθρωπότητα από πάντοτε είναι δύσκολη, όμως η επαφή με τον σαιξπηρικό λόγο, και η ανάγκη να τα πουν με τα δικά τους λόγια μέσα από αυτό αυτή τη διαδικασία, οπλίζει τους συντελεστές με ενέργεια, με πάθος, όρεξη για ζωή, χαρά και δημιουργία και μας «βγάζει στο δρόμο».

KAROL JAREK (c)

Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Διασκευή-Απόδοση-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής 

Ερμηνεύουν οι: Σοφία Φιλιππίδου, Αγλαΐα Παππά, Γιώργος Παπαπαύλου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Νικόλας Χανακούλας, Βασίλης Τσιγκριστάρης, Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος, Ανδριανός Γκάτσος, Σπύρος Δούρος, Άρης Ντελία, Λυδία Σκουράκη

Επιμέλεια κίνησης- Χορογραφία: Χριστίνα Βασιλοπούλου. νδυματολογία: Miranda Dempsey. Σκηνογραφία: Λία Ασβεστά. Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιάσωνας Νικητέας. Μουσική Σύνθεση – Τραγούδι: Αλέξανδρος Μέντης. Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Νικόλ Βότση. Φωτογραφίες: Karol Jarek, Ορφανίδης Γιάννης. Video: Amie Makris, Elena Kontela. Make Up Video/ Φωτογράφισης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Παπαδοπούλου Στέλλα, Μπούλα Στέλλα, Ασημώση Γεωργία). Δ/νση Παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου. Βοηθός Παραγωγής: Έλλη Φαμελιάρη. Παραγωγή: Ομάδα Χρώμα.

Βασισμένη στις μεταφράσεις των:  Μίνως Βολανάκης-Μιχάλης Κακογιάννης

Info
Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»: Κυκλάδων 11, Κυψέλη. Από το Πέμπτη 20  Δεκεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 15 Ευρώ / 10 Ευρώ (μειωμένο) / 8 Ευρώ (άνεργοι). Σάββατο: 18 Ευρώ / 12 Ευρώ (μειωμένο και ανεργίας). Κυριακή: 16 Ευρώ / 12 Ευρώ (μειωμένο και ανεργίας). Μειωμένα εισιτήρια για φοιτητές και άνω των 65. Ώρα έναρξης: Τετάρτη έως Σάββατο: 21.00 και Κυριακή: 20.00. Διάρκεια : 120'.