Χορευτικό υπερθέαμα από τους «Momix»

xoreutiko-upertheama-apo-tous-momix

ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

To μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας είναι η παγκόσμια μελαγχολία, σύμφωνα με τον Μόουζες Πέντλετον, την ψυχή των «Μomix». Και μας ετοίμασε ως αντίδοτο το χορευτικό υπερθέαμα «Botanica».

To μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας είναι η παγκόσμια μελαγχολία, σύμφωνα με τον Μόουζες Πέντλετον, την ψυχή των «Μomix». Και μας ετοίμασε ως αντίδοτο το χορευτικό υπερθέαμα «Botanica» που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Παλλάς στην Αθήνα, από τις 23-27 Νοεμβρίου και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τις 1-4 Δεκεμβρίου.

Ο Μόουζες είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από τις προηγούμενες παραστάσεις του και αυτή τη φορά έρχεται αποφασισμένος να μας φτιάξει το κέφι, προσφέροντας μας λίγο από το χάδι της Μητέρας-Φύσης: «Νομίζω ότι αυτό που ονομάζεται παγκόσμια οικονομική κρίση, είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Το απειλητικότερο για τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη, είναι η τρέχουσα παγκόσμια μελαγχολία! Είχα ένα όνειρο λοιπόν. Για ένα φυτικό φάρμακο, ένα φυσικό αφροδισιακό γι αυτή την επικίνδυνη ίωση. Έτσι οραματίστηκα το Botanica. Σαν ένα εμβόλιο, ένα ελιξίριο για την επιδημία της μελαγχολίας, της απομόνωσης, της ανασφάλειας. Ένα εκθαμβωτικό νέο show, μια συναρπαστική παράσταση, μια μαγική ανανεώσιμη ενέργεια, μια επιπλέον δόση φαντασίας, με εκλεκτά ακούσματα - από κελαηδίσματα πουλιών μέχρι Βιβάλντι - και τα σώματα των Momix να μπαίνουν στο δοκιμαστικό σωλήνα, παρασκευάζοντας την αναγκαία, πολύχρωμη βοτανική θεραπεία», δηλώνει ο ίδιος.

Η ομάδα των Momix συνδυάζει πολλές διαφορετικές επιρροές από τα ακροβατικά, το κουκλοθέατρο, το χορό, τη γυμναστική ως την παντομίμα και τη βίντεο αρτ. Το αθλητικό παρελθόν του ιδρυτή της ομάδας, του Μόουζες Πέντλετον, ο οποίος υπήρξε διάσημος σκιέρ και χρυσός Ολυμπιονίκης, μεταλλάχθηκε σε ένα νέο καλλιτεχνικό λεξιλόγιο, γεμάτο χιούμορ και φαντασία. Η παράσταση «Βοtanica» στο εξωτερικό απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως «οπτικοακουστική πανδαισία».

Το σόου του Πέντλετον αντλεί έμπνευση από την εξέλιξη του κόσμου και τους ρυθμούς των τεσσάρων εποχών, από τις εναλλαγές της ημέρας και την καθημερινότητα του ζωικού και φυτικού βασιλείου. Η σκηνή του Παλλάς θα πλημμυρίσει από λουλούδια που φυτρώνουν, ανθίζουν, γεννάνε σπόρους και πεθαίνουν, υπό τους ήχους της κλασικής μουσικής. Οι χορευτές των Μomix θα μεταμφιεστούν σε πουλιά, φυτά και ζώα, επιχειρώντας να μας μεταδώσουν λίγη από την αρμονία και την ομορφιά του πλανήτη μας.

Πληροφορίες: Τιμές εισιτηρίων, από 20-70 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στην Αθήνα: Παλλάς, City Link, Βουκουρεστίου 5, τηλ. 2103213100. Με πιστωτική κάρτα, τηλ. 2108108181. Στο Public και την Τράπεζα Πειραιώς (με μετρητά στα μηχανήματα easypay). Τιμές εισιτηρίων Θεσσαλονίκη: από 20-60 ευρώ. Προπώληση στο εκδοτήριο της Πλατείας Αριστοτέλους και στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τηλεφωνικές κρατήσεις στο 2310895939.