Ανοιχτή συζήτηση με τον Σπύρο Γιανναρά για το Hotel Marina

hotel-marina
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Στο Από Μηχανής Θέατρο.

Το Hotel Marina, λίγο πριν κλείσει τον πρώτο κύκλο των παραστάσεων του στο Από Μηχανής Θέατρο, διοργανώνει μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, μετά την παράσταση της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου, με καλεσμένο τον λογοτέχνη Σπύρο Γιανναρά και ίσως βρεθούν απαντήσεις στα ερωτήματα: «Αντιλαμβανόμαστε όλες οι γενιές την αγάπη με τον ίδιο τρόπο; Υπάρχει ‘παλιός’ και ‘νέος’ τρόπος προσέγγισης ;».

Βιογραφικό

Ο Σπύρος Γιανναράς  γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και θεωρία λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι (1996-2000).

Το 2003 προσελήφθη στην εφημερίδα «Καθημερινή» όπου για τρία χρόνια εργάστηκε ως μεταφραστής γαλλικών και αγγλικών. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο Πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας όπου και εργάστηκε μέχρι το 2012 ως κριτικός βιβλίου, γράφοντας παράλληλα για φωτογραφία και εικαστικά. Πήρε εκτενείς συνεντεύξεις από συγγραφείς και ζωγράφους όπως ο Μισέλ Ουελμπέκ, ο Μισέλ Ντεόν, ο Μωρίς Αττιά, ο Δημήτρης Μαρωνίτης,ο Διονύσης Καψάλης,η Ζιζή Μακρή, ο Μακης Θεοφυλακτόπουλος κ.α. Έχει συνεργαστεί, με αρκετά λογοτεχνικά περιοδικά όπως η Νέα Εστία, το Εντευκτήριο, η Ευθύνη, το Φρέαρ, L’atelier du roman κ.α., δημοσιεύοντας κυρίως βιβλιοκριτικές και διηγήματα.

Εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων, «Ο Λοξίας» από τις εκδόσεις Ινδικτος το 2008, «Ζωή Χαρισάμενη» από τις εκδόσεις Πόλις το 2011, «Ο βασιλιάς έρχεται όποτε του καπνίσει» το 2015 και τη συλλογή «Τη μέρα που θα σηκωνόμουν να χορέψω» από τις εκδόσεις Άγρα. Έχει μεταφράσει λογοτεχνικά έργα των συγγραφέων: Πολ Όστερ (Μεταίχμιο), Λωρέν Μωβινιέ (Άγρα), Μισέλ Ουελμπέκ (Εστία), Πιέρ Ασουλίν (Πόλις), Ατέλ Αντνάν (Άγρα), Ζαν Ζενέ (Άγρα), Jean-Bernard Poui (Άγρα).

Υπήρξε συνεργάτης της εκπομπής βιβλίου «Βιβλία στο κουτί», στο πλαίσιο της οποίας πήρε συνεντεύξεις από συγγραφείς και ανθρώπους του βιβλίου. Δίδαξε μαθήματα μετάφρασης στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και δύο κύκλους μαθημάτων για το διήγημα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. Το 2015 επιμελήθηκε τη φωτογραφική έκθεση του Λεωνίδα Κουργιαντάκη «Έκθεση σε 7”» η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη.

Είναι οιονεί δίγλωσσος στα γαλλικά και γνωρίζει καλά αγγλικά.