Βάσω Καβαλιεράτου: Από αστροναύτης, κτηνίατρος και από χορεύτρια, ηθοποιός

baso-kabalieratou _dm_
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Συμμετέχει στην παράσταση «Μυγοφαές» της Ομάδας AbOvo που ανεβαίνει στο Θέατρο Νέου Κόσμου.

Το “Μυγοφαές” του Ζουάν Γιάγκο είναι μία οικολογική κωμωδία για την τραγωδία της οικονομίας, που ανέβηκε για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη το 2017, με μεγάλη επιτυχία, κερδίζοντας δύο βραβεία MAX για καλύτερο συγγραφέα και για καλύτερο έργο - αποκάλυψη. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και ιδιοφυές έργο και η Ελλάδα είναι μόλις ο δεύτερος σταθμός του. Παρουσιάζεται αυτή την περίοδο από την Ομάδα AbOvo στο Θέατρο Νέου Κόσμου.

Η Βάσω Καβαλιεράτου, εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης, συστήνεται στο click@life και μιλά για το ιδιοφυές έργο με την σύγχρονη γραφή.

Γεννήθηκα στην Αθήνα, μεγάλωσα στη Νέα Σμύρνη. Έχω σπουδάσει υποκριτική στη σχολή του Γιώργου Κιμούλη «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» και στο «The School of Physical Theatre»,στο Λονδίνο. Σήμερα ζω στο Μετς.

Κάποια στιγμή όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αστροναύτης, μετά κτηνίατρος και ύστερα χορεύτρια. Τελικά έγινα ηθοποιός.

Ήμουν περίπου 13 χρονών όταν πήγα με τους γονείς μου στον Αμερικανικό Βούβαλο του Μάμετ, στο θέατρο Εμπρός. Σε εκείνη την ιστορική παράσταση του Τάσου Μπαντή, με Καταλειφό, Κέντρο και Τάρλοου. Συγκλονίστηκα τόσο πολύ από την παράσταση που όταν έκλεισαν τα φώτα, στην υπόκλιση των ηθοποιών, είπα μέσα μου: “Αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου, να βρεθώ πάνω στη σκηνή και να μπορέσω να κάνω κάποιους ανθρώπους να αισθανθούν αυτό που ένιωσα σήμερα εγώ". Δεν το είπα ποτέ σε κανένα αλλά από εκείνη τη στιγμή ήξερα προς τα πού πηγαίνω.

Έχω δει πάρα πολύ θεατρο, οι γονείς μου από πολύ μικρή με πήγαιναν σε παραστάσεις που δεν ήταν μόνο για παιδιά. Εβλεπα τα πάντα, από κλασικό θέατρο, μιούζικαλ, χορό, όλες τις παραστάσεις του Βογιατζή, του Μαρμαρινού, αρχαία τραγωδία στην Επίδαυρο, πιο avant garde έργα στο Αμόρε, στο Απλό. Όσο ζούσα στο Λονδίνο αγάπησα τους Complicite, τους DV8 και τον Bob Wilson.

Στο «Μυγοφαές», τέσσερις 35αρηδες, φοβούμενοι την απόλυση από την εταιρία που δουλεύουν, αποφασίζουν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση, ακολουθώντας μία τρελή ιδέα που θα αλλάξει τον κόσμο.

_dm_
Εγώ υποδύομαι την Μαρία. Ασχολούμαι με τα λογιστικά της εταιρίας και είμαι μάλλον η φωνή της λογικής, το πρακτικό μυαλό. Μετράω τα πάντα με αριθμούς και είμαι μάλλον αυτή που αντιστέκεται περισσότερο από όλους στην καινούρια ιδέα.

Το «Μυγοφαές» είναι ένα ιδιοφυές έργο, με πολύ σύγχρονη γραφή. Μοιάζει με καλογραμμένο κινηματογραφικό σενάριο και δε θυμίζει τίποτα “θεατρικό”. Οι θεατές νομίζω θα απολαύσουν ρεαλιστικούς διαλόγους μεταξύ κανονικών ανθρώπων.

Το θέμα του είναι φοβερά επίκαιρο. Νομίζω ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού δεν είναι ευχαριστημένο με τη δουλειά του και ονειρεύεται να τολμήσει κάτι δικό του.

Θέλω να συνεχίσω να μπορώ να κάνω θέατρο με ανθρώπους που εκτιμώ και να ανεβάζουμε έργα που αφορούν εμένα και τον κόσμο γύρω μου.

Επόμενα σχέδια; Μέχρι το Πάσχα, παράλληλα με το «Μυγοφαές», θα παίζω στον «Άσχημο» του Marius von Mayenburg σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου στο θεατρο Tempus Verum εν Αθήναις.

Κρυφό όνειρο; Να βρεθώ σε μια συναυλία του Tom Waits και να τον γνωρίσω από κοντά.

_dm_

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθεσία: Ομάδα AbOvo. Σκηνικά - Κοστούμια: Κατερίνα Καλφόγλου. Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς

Παίζουν: Γιώργος Αγγελόπουλος, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη

Info: Θέατρο Νέου Κόσμου - Κεντρική Σκηνή. Από 28.1.2019 έως 23.4.2019. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 75 λεπτά. ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ Δευτέρα 21:15 Τρίτη 21:15. ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Κανονικό 15€ Φοιτητικό 12€.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ