«Γιβραλτάρ», η νέα παράσταση των Ginger Creepers

gibraltar
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Έρχεται στο Bios.

Δύο Βρετανοί αρχαιοκάπηλοι, ο Λίο και ο Λούι, γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο όπου σπούδαζαν αρχαιολογία. Όταν ένας καθηγητής τούς παρουσίασε ένα σημαντικό εύρημα, εκείνοι αποπειράθηκαν να το κλέψουν. Τους έπιασαν όμως και τους απέβαλαν από το πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια, αποπειράθηκαν να κλέψουν και άλλα ευρήματα ανά τον κόσμο, με αποτέλεσμα να τους κυνηγάει η Ίντερπολ και να καταλήξουν φυγαδευμένοι στον απομονωμένο κόλπο του Γιβραλτάρ. 

Εκεί, θα εμφανιστούν με νέες ταυτότητες και για κάλυψη θα δημιουργήσουν μία ρομαντική ραδιοφωνική εκπομπή με μουσικές του κόσμου. Παράλληλα, θα φτάσει τα αυτιά τους η φήμη ότι λίγα ναυτικά μίλια έξω από το Γιβραλτάρ, βρίσκεται η μυθική Ατλαντίδα. Και κάπως έτσι θα ξεκινήσουν τη μεγαλύτερη ανακάλυψη του 21ου αιώνα. 

Αυτή είναι η υπόθεση του «Γιβραλτάρ», του νέου θεατρικού έργου των Ginger Creepers, της ομάδας των Χρήστου Καπενή και Γρηγόρη Χατζάκη, που θα παρουσιαστεί στο Bios. Η ιστορία του διαδραματίζεται σε πραγματικό χρόνο, στο πλαίσιο της εκπομπής των ηρώων, η οποία και θα μεταδίδεται ζωντανά σε ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό στην ιστοσελίδα της ομάδας (www.gingercreepers.com).

Οι Ginger Creepers δημιουργούν μια στατική περιπέτεια, έναν πολυσύνθετο προσωπικό κόσμο, εντός και εκτός της σκηνής, συνδυάζοντας μύθους, ιστορικές αναφορές, σε συνδυασμο με την προσωπική τους δημιουργική διαδικασία, σε ένα θέαμα που ξεκινάει και ολοκληρώνεται πριν και μετά την ίδια την παράσταση.

Σύλληψη - Κείμενο: Ginger Creepers (Χρ. Καπενής-Γρ. Χατζάκης)
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
Σκηνικά: Ζωή Αρβανίτη
Κοστούμια: Lila Nova
Μουσική: Βύρων Κατρίτσης
Β. Σκηνοθέτη: Κική Μπαρμπαβασίλογλου
Φωτογραφίες: Φίλιππος Μαργαλιάς
Γραφιστική Επιμέλεια: Michelangelo Bevilacqua
Δημόσιες Σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη

Ερμηνεύουν:
Χρήστος Καπενής
Γρηγόρης Χατζάκης
Δώρα Παρδάλη

Info
BIOS. Παραστάσεις: Από 9 Μαρτίου έως 21 Απριλίου Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο & Κυριακή στις 19.00 Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 12€ Φοιτητικό, ανέργων: 8€ Ατέλειες ηθοποιών: 5€ BIOS Πειραιώς 84, Αθήνα Τηλ. 210 3425335 Προπώληση εισιτηρίων: VIVA.GR Διάρκεια παράστασης: 110 λ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ