Γιώργος Κιμούλης και Φωτεινή Μπαξεβάνη μαζί στο «Παγκάκι»

pagkaki
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Το έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, σε μετάφραση Νίκου Καμτσή.

Ο Γιώργος Κιμούλης, μετά την επιτυχία της παράστασης "Θείος Βάνιας", παίζει και σκηνοθετεί το "Παγκάκι" του Αλεξάντερ Γκέλμαν, το οποίο θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, σε μετάφραση Νίκου Καμτσή. Μαζί του η Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Λίγα λόγια για το έργο

Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της Ρωσίας. Το Παγκάκι γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες.  Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο. 

Μετάφραση: Νίκος Καμτσής. Σκηνοθεσία – Διαμόρφωση χώρου: Γιώργος Κιμούλης. Κοστούμια: Σοφία Νικολαϊδη. Φωτισμοί: Νίκος Καμτσής. 

Ερμηνεύουν: Γιώργος Κιμούλης - Φωτεινή Μπαξεβάνη

Info
Θέατρο Τόπος Αλλού
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων. Τηλ: 210 8656004, 210 8679535. Πρεμιέρα: 22 Μαρτίου. Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 21:00.