Ανοιχτή ακρόαση από το ΚΘΒΕ

kthbe-akroasi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ζητούνται επαγγελματίες ηθοποιοί, άνδρες και γυναίκες.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Το ΚΘΒΕ στην Εκπαίδευση», με κωδικό ΟΠΣ 5010975, που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο, θα πραγματοποιήσει κατά την εαρινή  περίοδο 2018-2019 εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολικές τάξεις δημοτικού και γυμνασίου-λυκείου.

Για το σκοπό αυτό οργανώνεται Ανοιχτή Ακρόαση, τη Δευτέρα 25  Φεβρουαρίου και την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, σε χώρο του ΚΘΒΕ. Στην ακρόαση θα είναι παρόντες, οι σκηνοθέτες και οι θεατροπαιδαγωγοί  που ανέλαβαν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΘΒΕ για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, κ.κ. Έλλη Κατωδρύτου, Ιωάννα Λιούτσια, Δήμητρα Μαυρίδου και Αλέξανδρος Ράπτης.

Με την παρούσα πρόσκληση καλούνται επαγγελματίες ηθοποιοί, άνδρες και γυναίκες, σκηνικής ηλικίας από 15 έως 35 ετών και άνδρες ηθοποιοί, σκηνικής ηλικίας έως 35 ετών, που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος, να αποστείλουν έως την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, ηλεκτρονικά στο e-mail [email protected], βιογραφικό σημείωμα και 1 φωτογραφία με  ΘΕΜΑ “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ”. Επειδή η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους θα χρειαστεί οι ηθοποιοί να είναι παρόντες και τις δύο ημέρες της ακρόασης.

Όσοι επιλεγούν, βάσει του βιογραφικού τους (το οποίο  θα έχει κατατεθεί εντός της προθεσμίας), θα ενημερωθούν σχετικά με την ημερομηνία και ώρα της συμμετοχής τους στην ακρόαση αποκλειστικά μέσω e-mail. Επιθυμητή είναι η κατάρτιση στο εκπαιδευτικό δράμα ή/και επαγγελματική εμπειρία των συμμετεχόντων σε αντίστοιχα προγράμματα που προορίζονται για παιδιά και εφήβους.

Στην ακρόαση θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να αφηγηθούν μια ιστορία πραγματική ή φανταστική, και ένα τραγούδι της επιλογής τους. Σε περίπτωση γνώσης μουσικού οργάνου, μικρού πνευστού ή νυκτού, επιθυμητό θα ήταν οι συμμετέχοντες να το έχουν μαζί τους. Οι συμμετέχοντες θα χρειαστούν  άνετα ρούχα και παπούτσια πρόβας.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την ακρόαση, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τυπωμένο το βιογραφικό τους σημείωμα. 

Επαγγελματίας ηθοποιός νοείται όποιος: 

α)         είναι απόφοιτος αναγνωρισμένης από το κράτος Δραματικής σχολής,

β)         είναι απόφοιτος Πανεπιστημιακών τμημάτων Θεάτρου του κύκλου μαθημάτων υποκριτικής ,

ή γ)      έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 200 ημερομίσθια με την ειδικότητα του ηθοποιού.