8 ηθοποιοί φέρουν το φορτίο του γήρατος επί σκηνής

allez-viens
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Στην παράσταση «Allez viens…» από 7 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιρίου Τσίλερ στο Εθνικό Θέατρο.

Οκτώ καταξιωμένοι Έλληνες ηθοποιοί «κάποιας ηλικίας», οκτώ σώματα που φέρουν το φορτίο του γήρατος, καταβάλλουν προσπάθεια να σταθούν… επί σκηνής.  Από 7 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιρίου Τσίλερ του Εθνικού, η Παναγιώτα Καλλιμάνη χορογραφεί τέσσερις διαφορετικές ιστορίες κοινής πορείας τεσσάρων ζευγαριών εκτυλίσσονται μέσα από έναν μαραθώνιο χορού, όπου η κοινή τους ζωή καταρρέει όσο πλησιάζει ο μεγάλος αποχωρισμός. 

Η παράσταση Allez viens… γεννιέται με τη δημιουργική συμμετοχή των ηθοποιών κατά τη διάρκεια των προβών, μέσα από δικούς τους αυτοσχεδιασμούς. Ο λόγος απουσιάζει και πρωταγωνιστεί η κίνηση. Μαζί της ο ήχος, τόσο της μουσικής, όσο κι ο ήχος που παράγεται από τα σώματα που βρίσκονται σε κίνηση. Ο χορός υπό τη σκοπιά της εξάντλησης, της αντοχής, της επανάληψης, καθώς και το πέρασμα του πραγματικού σκηνικού χρόνου που λειτουργεί καθοριστικά, αντικαθιστούν τον λόγο. Με μια χορογραφία που δανείζεται στοιχεία ελεύθερα από τις αναφορές της μετατρέπει τη σκηνή και τον αγώνα των σωμάτων σε πρίσμα που θα της επιτρέψει να προσεγγίσει την απελπισία μιας κοινωνίας.

Σύλληψη- Χορογραφία – Σκηνικά: Παναγιώτα Καλλιμάνη. Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης.

Διανομή: Αλίκη Αλεξανδράκη, Κώστας Γαλανάκης, Γιάννης Δεγαΐτης, Αντώνης Ιορδάνου, Βασίλης Καραμπούλας, Υβόννη Μαλτέζου, Ράνια Οικονομίδου, Αννέζα Παπαδοπούλου.

Info
Εθνικό Θέατρο-Αίθουσα εκδηλώσεων, Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα. Από 7 Μαρτίου 2019. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 19:00. Κυριακή στις 17:30. Γενική είσοδος 10€.