«Η Ωραία Κοιμωμένη» ξυπνά από τη Μόσχα στο Μέγαρο

i-oraia-koimomeni
ΤΡΙΤΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από τα Μπαλέτα Μπολσόι.

Τα Μπαλέτα Μπολσόι παρουσιάζουν την «Ωραία Κοιμωμένη», ένα από τα πιο παραμυθένια μπαλέτα στην ιστορία του κλασικού χορού, ντυμένη με την ονειρική μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και χορογραφημένο από τον σπουδαίο Γιούρι Γκριγκόροβιτς.
Μια μαγευτική παράσταση που μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη από τη Μόσχα την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 6:00 το απόγευμα στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας και φέρνει στη σκηνή αμέτρητους μαγικούς χαρακτήρες, ξωτικά, την Κοκκινοσκουφίτσα, τον Παπουτσωμένο Γάτο και την όμορφη νεαρή πριγκίπισσα Αυγή, την οποία ενσαρκώνει η Όλγα Σμιρνόβα, ένα «πραγματικά σπάνιο ταλέντο» (The Telegraph).

«Η Ωραία Κοιμωμένη»: Στα δέκατα έκτα γενέθλιά της, η πριγκίπισσα Αυγή, που την είχε καταραστεί η κακιά μάγισσα Καραμπός, πέφτει σε βαθύ ύπνο για εκατό χρόνια. Μόνο το φιλί ενός πρίγκιπα θα μπορέσει να λύσει τα μάγια.

Η μετάδοση της παράστασης εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα,  2107282333. 17 Μαρτίου 2019 στις 6:00 το απόγευμα στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.