Το έργο του Sam Shepard και της Patti Smith για πρώτη φορά στην Ελλάδα

cowboy-mouth
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

«Cowboy Mouth» από την ομάδα «Αρχή Workshop Theater», σε σκηνοθετική επιμέλεια της Νέλλης Καρρά.

Το έργο Cowboy Mouth, του Sam Shepard και της Patti Smith, ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα  η ομάδα Αρχή Workshop Theater, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Νέλλης Καρρά.

Με αφετηρία τη μουσική και σε έναν ελεύθερο τζαζ αυτοσχεδιασμό λόγου, οι συγγραφείς δημιουργούν ένα αλλόκοτο περιβάλλον στα όρια του παράλογου, ένα περιβάλλον μεταξύ τέχνης και ζωής, γεμάτο φαντασιώσεις και όνειρα, ψάχνοντας στην ουσία την ταυτότητα και τον προσανατολισμό τους. Εξερευνώντας το διάστημα μεταξύ της απόλυτης φαντασίωσης και του ωμού ρεαλισμού, προσπαθούν να ισορροπήσουν πόθους, ανάγκες, αισθήματα κι ένστικτα. Η συνάντηση με τους ήρωες συμβαίνει στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, σε ένα απομονωμένο σημείο κάπου στην Αμερική. Μακριά από την επίδραση του πολιτισμού και της κοινωνίας, ο Slim και η Cavale δημιουργούν μια δική τους πραγματικότητα, ζωντανεύοντας τα πιο τρελά όνειρα τους. Ένα δωμάτιο απόλυτης ελευθερίας του νου και της φαντασίας. Ένα μέρος ψυχικής και σωματικής έξαρσης που φέρνει τους ήρωες αντιμέτωπους με τα όριά τους. 

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο American Place Theater της Νέας Υόρκης, με τον Sam Shepard στο ρόλο του Slim και την Patti Smith στο ρόλο της Cavale.

«Θέλαμε να μιλήσουμε για δυο ανθρώπους που ήταν μοιραίο να συναντηθούν. Δύο μεγάλους ονειροπόλους που βρέθηκαν μαζί αλλά ήταν γραφτό να έχουν ένα λυπηρό τέλος. Ήταν η πραγματική ιστορία του Σαμ και εμένα. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να μείνουμε μαζί. Εκείνος θα επέστρεφε στη γυναίκα του και τα παιδιά του και εγώ θα συνέχιζα το δρόμο μου».  -- Patti Smith

Μετάφραση: Κατερίνα Χριστοδουλίδου. Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Νέλλη Καρρά. Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος. Επιμέλεια μουσικής: Ονησίφορος Ονησιφόρου.Επιμέλεια κίνησης: Πάρης Μαντόπουλος. Παίζουν: Ονησίφορος Ονησιφόρου, Κατερίνα Χριστοδουλίδου, Γιώργος Λιάκος.

Info
Θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη). Πρεμιέρα: Τετάρτη 13 Μαρτίου. Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη, μέχρι τις 11 Απριλίου, στις 21.00. (Αναλυτικά: 13/3, 14/3, 20/3, 21/3, 27/3, 28/3, 3/4, 4/4, 10/4 & 11/4). Για τηλεφωνικές κρατήσεις και πληροφορίες παραστάσεων: 210 6460748. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος) | 10 ευρώ (άνω των 65 ετών) | 8 ευρώ (φοιτητικό) | 5 ευρώ (ατέλειες, άνεργοι).