Έφυγε από τη ζωή ο Φαίδων Γεωργίτσης

faidon-georgitsis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Το μεσημέρι της Παρασκευής σε ηλικία 80 ετών.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου 1939 ο Φαίδων Γεωργίτσης έκανε σπουδές στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη, Πέλου Κατσέλη. Η πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη έγινε με την ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν το 1960.

Μέσα από τις ταινίες της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, απέκτησε τεράστιο κοινό και δημοφιλία με συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη και πολλούς άλλους. Στο θέατρο είχε συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης του Κουν και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. 

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1972 στη σειρά Κόκκινο δαχτυλίδι, ενώ έγινε πάλι δημοφιλής τη δεκαετία του '90 μέσα από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές Καλημέρα Ζωή και Λάμψη του Νίκου Φώσκολου. Ασχολήθηκε επίσης με τη σκηνοθεσία σε θεατρικά και σε κινηματογραφικά έργα.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη και εν συνεχεία παντρεύτηκε την Μπέτσυ με την οποία απέκτησε δυο παιδιά, τον Ραφαέλο και την Μαρίζα. Το ζευγάρι είχε δημιουργήσει τον δικό του θεατρικό θίασο, ο οποίος εδρεύει στο Κορωπί και με τον οποίο ασχολιόταν κατά τα τελευταία χρόνια.

Πέθανε την 1η Μαρτίου 2019 μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.