Η Αγλαΐα Παππά είναι η «Ιώ» του Θόδωρου Τερζόπουλου

io
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Το έργο της Ετέλ Αντνάν στο Θέατρο Άττις.

Το Θέατρο Άττις παρουσιάζει την Ιώ, το έργο που έγραψε η Ετέλ Αντνάν αποκλειστικά για τον Θόδωρο Τερζόπουλο και το οποίο διάβασε στη Συνάντηση Αρχαίου Δράματος στη Σικυώνα το 2011. Η Ιώ παρουσιάζεται σε διδασκαλία Θεόδωρου Τερζόπουλου και σκηνική εγκατάσταση της γλύπτριας Καλλιόπης Λεμού, στη μικρή γλυπτοθήκη του Θεάτρου Άττις για 25 θεατές. Την Ιώ ερμηνεύει η Αγλαΐα Παππά και συμμετέχει ο Θεόδωρος Τερζόπουλος.

«Ο ξεριζωμός, η απώλεια, το τραύμα και ο πόνος είναι τα αποτυπώματα που άφησε μέσα της ο θάνατος. Η Ιώ αντέχει, ανακάμπτει και προχωράει. Ωστόσο, το τραύμα είναι πάντα εκεί, ένας δαίμονας που όταν ξυπνάει, τη ροκανίζει από μέσα, σαν ένας αόρατος, ανίκητος εχθρός. Αποδέχεται το τραύμα και τότε σιγά σιγά, σαν ένα ξεχασμένο τραγούδι από την Ανατολή, αρχίζει να αλλάζει προσφέροντας βάθος στο νόημα της ζωής της».

Info
Θέατρο Άττις – Μικρή γλυπτοθήκηΛεωνίδου 7, κοντά στον σταθμό του μετρό Μεταξουργείο. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 1/4, Τρίτη 2/4, Δευτέρα 8/4, Τρίτη 9/4, Δευτέρα 15/4, Τρίτη 16/4 στις 21.00. Διάρκεια: 40 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος).