«Αίμα στο Χιόνι» στην Αμαξοστοιχία Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

aima-sto-xioni
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ο σκηνοθέτης Ευθύμης Χρήστου παρουσιάζει το έργο Vincent, του πολυβραβευμένου σύγχρονου Άγγλου συγγραφέα Philip Ridley.

Ο μέχρι θανάτου ξυλοδαρμός του νεαρού Vincent είναι η τραγική αφορμή ώστε η μητέρα του, Anita, να συναντήσει τον Davey, έναν νεαρό που σύμφωνα με την κατάθεσή του, ήταν αυτός που βρήκε πρώτος τον Vincent νεκρό. Οι συνεχείς ερωτήσεις για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου, η καχυποψία, η δυσπιστία, οι ενοχές, τα βάρη αλλά και τα προσωπικά όνειρα, οι ελπίδες και οι πόθοι τους θα οδηγήσουν σε μια ολονύκτια κουβέντα που θα αποκτήσει απροσδόκητη και για τους δύο τροπή.

Πόση δύναμη έχουμε να υπερασπιστούμε τη δική μας αλήθεια και πόσο έτοιμοι είμαστε να δεχθούμε την αλήθεια του άλλου;

Ο σκηνοθέτης Ευθύμης Χρήστου και η Αμαξοστοιχία Θέατρο το Τρενο στο Ρουφ παρουσιάζoυν το έργο Vincent, του πολυβραβευμένου σύγχρονου άγγλου συγγραφέα Philip Ridley.

Ένα έργο για τη βία, τον φόβο και την ασφυκτική πίεση των ανθρώπων υπό το βάρος της κοινωνικής συμβατικότητας αλλά και για την διαρκή βαθιά ανθρώπινη ανάγκη για προσωπική ελευθερία και αληθινή επαφή. Ο συγγραφέας αποδομεί και επανασυνθέτει τον θεσμό της οικογένειας. Σπάει τον γύψο της επιβεβλημένης τήρησης των μικρών και μεγάλων οικογενειακών παραδόσεων και δίνει στους ήρωες του τη δυνατότητα να λυτρωθούν. Αναμιγνύει με τρόπο μοναδικό τον φόβο και την απειλή με τις μικρές στιγμές μαγείας στην καθημερινότητα. Μέσα στον πόνο που γεννά ο ρατσισμός, ο εκφοβισμός, και η καταπίεση ρίχνει τον σπόρο της αγάπης και της ελπίδας.

*Το έργο Vincent River παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Hampstead του Λονδίνου το 2000. 

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Ευθύμης Χρήστου Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Άννα Σαπουνάκη Ενδυματολογική επιμέλεια: Δήμητρα Λιάκουρα Επιμέλεια κίνησης: Φαίδρα Σούτου Φωτογραφίες προώθησης- Γραφιστικά: Δημήτρης Γκέλμπουρας (forbidden.designs) Φωτογραφίες παράστασης: Υπατία Κορνάρου Βοηθός Σκηνοθέτη: Δέσποινα Πέττα

Ερμηνεύουνοι: Μαρία Ζορμπά, Δημήτρης Φουρλής

Infο
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988. Θεατρικό Βαγόνι, κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 21.00. Τελευταία παράσταση 17 Απριλίου 2019. Εισιτήρια: 12 ευρώ Ολόκληρο / 10 ευρώ  Φοιτητικό - Μειωμένο / 5 ευρώ Ατέλειες. Ηλεκτρονική προπώληση.