Μάρκος Μπούγιας: «Ας μιλήσουμε για όλα αυτά που όλοι σκεπτόμαστε, αλλά δεν τολμάμε να ξεστομίσουμε»

markos-mpougias
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ο ηθοποιός συμμετέχει στην παράσταση «Ήθη και Έθιμα εκτός Σεγκεν» της Σοφίας Μουτίδου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», αίθουσα «Ιφιγένεια».

5 ηθοποιοί, 20 εθνικότητες, 30 περούκες, ένα πάθος: το θέατρο. Η Σοφία Μουτίδου γράφει και σκηνοθετεί μία κωμωδία υψηλών ταχυτήτων για όλα αυτά που όλοι σκεπτόμαστε, αλλά δεν τολμάμε να ξεστομίσουμε: το έργο «Ήθη και Έθιμα εκτός Σεγκεν». Εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης, ο Μάρκος Μπούγιας μιλά στο click@life.

Γεννήθηκα το 1985 στην Αθήνα, στο μαιευτήριο Έλενα. Έχω σπουδάσει Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική και υποκριτική για δύο χρόνια -λόγω οικονομικών δυσκολιών- στο Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη. Ζω στην Αργυρούπολη. Σε μία πολύ ωραία γειτονιά με πράσινο που είναι πολύ κοντά στη θάλασσα, αλλά πολύ φασαρία. Έχω τρία σχολεία απέναντι από το σπίτι μου.

Θυμάμαι μικρός ότι είχα δει το «Μάγο του Οζ» σε ένα παιδικό θέατρο και είχα μαγευτεί από τα χρώματα και τα κοστούμια. Στο πέρασμα του χρόνου και παρότι όλοι μου έλεγαν ότι έχω το “σκουλίκι” μέσα μου εγώ δεν το τολμούσα. Μέχρι που ήρθα σε επαφή με τον χώρο με την προτροπή ενός φίλου που επέμενε να γίνω ηθοποιός και με έβαλε στο χώρο του θεάτρου ως ταξιθέτη. Και κάπως έτσι ξεκινήσαν όλα.

Λατρεύω τον Γιώργο Μαρίνο γιατί κατάφερε να κάνει κάτι πραγματικά ξεχωριστό στην Ελλάδα. Όπως έλεγαν και παλιά “επάγγελμα Γιώργος Μαρίνος”.

Στην παράσταση «Ήθη και Έθιμα εκτός Σέγκεν» παρακολουθούμε μία ιστορία που έχει βασιστεί στο προπατορικό αμάρτημα, κοινώς “για ένα μήλο γίνονται όλα”. Ο Αδάμ και η Εύα, ακριβώς ύστερα από το προπατορικό, επιβιβάζονται σε μια πτήση και ανακαλύπτουν χώρες, έθιμα και ανθρώπους, προκειμένου να βρουν πού θα εγκατασταθούν.

Zak Viemon
Το έργο ουσιαστικά μιλά για όλα αυτά που όλοι σκεπτόμαστε, αλλά δεν τολμάμε να ξεστομίσουμε, κινείται με γρήγορους ρυθμούς, έχει διαρκείς εναλλαγές και έξυπνο χιούμορ. Δεν θα γινόταν κι αλλιώς, αφού το έχει γράψει και σκηνοθετήσει η Σοφία Μουτίδου.

Νιώθω ευτυχής που είμαι στο θέατρο, κάνω αυτό ακριβώς που αγαπώ και γίνομαι κομμάτι όμορφων συνεργασιών. 

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Σοφία Μουτίδου. Σκηνικά: Λεονάρντο Πάτσος. Ενδυματολόγος: Ελένη Μπλέτσα. Επιμέλεια κοστουμιών: Σοφία Μουτίδου. Κατασκευή κοστουμιών: Workshop Makis. Σχεδιασμός φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Δημιουργια βίντεο: Sub.Urban Images and Soundscapes. Στούντιο Ηχογράφησης: 9800 Studios. Επιμέλεια ήχου και εικόνας: Κονταξής Κωνσταντίνος. Χειριστής ήχου και εικόνας: Κονταξής Κωνσταντίνος. Χειριστής φώτων: Χαδούλης Άγγελος. Φροντιστής παράστασης: Αντώνης Γκούβας. Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Γκούβας. Επικοινωνία-Δημόσιες σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη. Οργάνωση Παραγωγής: Χρυσάνθη Γεωργαντίδου.

Σύνθεση / στίχοι πρωτότυπου Τραγουδιού παράστασης: Μιθριδάτης. Μουσική επιμέλεια: Χριστίνα Συρίγου. Μουσική Παραγωγή: Χριστίνα Συρίγου. Η ηχογράφηση έγινε στα στούντιο της Heaven

Ερμηνεύουν: Σοφία Μουτίδου, Δημήτρης Διακοσάββας, Τιμόθεος Θάνος, Μάρκος Μπούγιας, Αντώνης Στρατηγάκης

Info
«ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος, 212 254 0300. Ημέρες &ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα στις 20:30 και Τρίτη στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικά εισιτήρια: €15, Προπώληση μέσω viva : €12. Ισχύουν ειδικές τιμές για Α.Μ.Ε.Α., φοιτητές, ανέργους στα ταμεία του θεάτρου

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

  • Στα ταμεία του θεάτρου, Πειραιώς 254, Ταύρος
  • Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.viva.gr & στα σημεία προπώλησης του δικτύου Viva

Τηλεφωνικά στο T. 212 254 0300 και στο 11876

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ