Θέατρο Express: Ηθοποιοί του Εθνικού επιβιβάζονται ξανά σε λεωφορείο

theatro-express
ΤΡΙΤΗ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Από 6 Απριλίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η πρωτοποριακή δράση του Εθνικού Θεάτρου και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) με αρωγό τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), με τίτλο Θέατρο Express συνεχίζεται και επεκτείνεται. Το θέατρο ταξιδεύει από γειτονιά σε γειτονιά για να συναντήσει τους θεατές του, να τους προσκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου και να τους μυήσει στη μαγεία του. Το Λεωφορείο ταξιδεύει, κινητοποιεί και ανοίγει νέους δρόμους διαφυγής.  

Το 2019 και μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της Αρκούδας του Τσέχωφ το περασμένο καλοκαίρι το Εθνικό Θέατρο και ο ΟΑΣΑ παρουσιάζουν τις Ιστορίες καθ’ οδόν. Πρόκειται για εύθυμες διηγήσεις για τις πρώτες προσπάθειες οργάνωσης του ελληνικού κράτους και της πρωτεύουσάς του, τους ανθρώπους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους.

Η σκηνή μέσα στο Λεωφορείο αναδεικνύει με τον πιο εύσχημο  και απολαυστικό τρόπο τη σχέση του χθες με το σήμερα. Μια πρωτότυπη, εμπνευσμένη και ευχάριστη παράσταση που συνδυάζει τη γλυκιά μνήμη με την ορμή του αύριο με αφορμή αφηγήσεις, διηγήσεις αλλά και ευθυμογραφήματα του Βασίλη Αττικού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • 6 Aπριλίου, Κερατσίνι
  • 17 και 18 Απριλίου, Αιγάλεω (είσοδος Αλσους)
  • 19 και 20, Νέα Φιλαδέλφεια (έμπροσθεν Δημαρχείου)
  • 3 και 4 Μαϊου Ιλιον (έναντι Δημαρχείου)  
  • 2,17 και 18 Μαϊου, Περιστέρι (λσος Περιστερίου)
  • 8,9,10 και 11 Μαϊου,  Αλιμος  

Ώρες παραστάσεων: 19:00 και 20:30. Τα δελτία εισόδου για το κοινό θα διατίθενται μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. Οι στάσεις του Θεάτρου Εxpress θα ανακοινώνονται και στο www.n-t.gr και στο www.oasa.gr.

Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης Δραματουργία: Γιάννης Παναγόπουλος Σκηνογραφική επιμέλεια: Κατερίνα Κανελλοπούλου Ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Τσιώτη Μουσική επιμέλεια: Αλέξης Κωτσόπουλος Φωτισμοί: Τάσος Πυργιέρης Δραματολόγος: Ειρήνη Μουντράκη Σχεδιασμός μακιγιάζ: Ρούλα Λιανού Σχεδιασμός κομμώσεων - Περούκες: Ιουλία Συγριμή Φωτογράφος παράστασης: Χριστίνα Μπράτουσκα.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Καραγιάννης, Ρέν Κυπριώτη, Γιάννης Παναγόπουλος, Τάσος Πυργιέρης.