«Μήδεια» η Kαρυοφυλλιά Καραμπέτη

karuofullia-karampeti
ΤΡΙΤΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μαζί με τους Μουσικούς της Καμεράτας– Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής σε όργανα εποχής.

Δύο εμβληματικά έργα που σημάδεψαν την κλασική περίοδο της μουσικής παρουσιάζουν Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Στη συναυλία αυτή, το κοινό θα έρθει πιο κοντά στον δωρικό συμφωνικό ήχο του 18ου αιώνα μέσα από το ηχόχρωμα των οργάνων εποχής του φημισμένου συνόλου και θα ανακαλύψει το μονόπρακτο μελόδραμα Μήδεια του τσέχου συνθέτη Georg Benda [Γκέοργκ Μπέντα], που έζησε στα χρόνια του Μότσαρτ, στο οποίο πρωταγωνιστεί η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, μια από τις σπουδαιότερες σύγχρονες θεατρικές Μήδειες. H διακεκριμένη ηθοποιός θα ερμηνεύσει τον ρόλο σε δική της μετάφραση στα ελληνικά.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς οι φίλοι της «κλασικής» μουσικής θα απολαύσουν επίσης το τελευταίο συμφωνικό έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, την αριστουργηματική Συμφωνία αρ. 41 («του Διός»), κορωνίδα της ορχηστρικής δημιουργίας του σπουδαίου αυστριακού μουσουργού. Στο πόντιουμ, ο τσεμπαλίστας και διεθνώς αναγνωρισμένος μαέστρος Μάρκελλος Χρυσικόπουλος. Ο Χρυσικόπουλος, ένας από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης ιστορικής ερμηνευτικής στην Ελλάδα, είναι γνωστός για τις γεμάτες φρεσκάδα, πρωτότυπες και δραματικές προσεγγίσεις του. Τακτικός συνεργάτης των Μουσικών της Καμεράτας, έχει διευθύνει πολλές φορές την Ορχήστρα σε εμβληματικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου εντός και εκτός Ελλάδος.

Infο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα Τηλ.: 2107282333 Ωρα: 20:30. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. 08 Μαΐου 2019. Τιμές εισιτηρίων: 9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, 65+ ) 12€, 18€, 25€, 28€, 30€, 35€.