«Γιούγκερμαν» για θεατές με προβλήματα ακοής

giougkerman
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2019

Το Θέατρο Πορεία δίνει σε θεατές με προβλήματα ακοής τη δυνατότητα ισότιμης και ανεμπόδιστης παρακολούθησης της θεατρικής παράστασης με υπέρτιτλους στα ελληνικά στις 17 Μαΐου.

Το Θέατρο Πορεία διαχρονικά έχει επιδείξει ευαισθησία απέναντι σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες συμμετέχοντας σε συλλογικές ενέργειες ή λαμβάνοντας πρωτοβουλίες για ανάλογες δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου προχώρησε σε μετατροπές που κατέστησαν την Κεντρική Σκηνή πλήρως προσβάσιμη σε θεατές με κινητικά προβλήματα. Οι εργασίες αναβάθμισης της προσβασιμότητας στο θέατρο πραγματοποιήθηκαν με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).   

Παράλληλα, επιθυμώντας να απευθυνθεί  σε θεατές με προβλήματα ακοής, η κεντρική παράσταση, Γιούγκερμαν, θα συνοδευτεί από υπέρτιτλους στα ελληνικά την Παρασκευή 17 Μαΐου και την ερχόμενη χειμερινή περίοδο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Να σημειωθεί ότι κάθε Πέμπτη προβάλλονται υπέρτιτλοι στα αγγλικά για τους αγγλομαθείς κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Στόχος της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Πορεία είναι το θέατρο να παραμένει πρωτοπόρο στην ανάληψη ανάλογων πρωτοβουλιών, ώστε κανένας θεατής, σε όποια κοινωνική ομάδα και αν ανήκει, να μην αποκλείεται από το καλό θέατρο.

Info
Θέατρο Πορεία: Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας. Τηλέφωνα ταμείου: 210 8210991, 210 8210082. Προπώληση εισιτηρίων: www.poreiatheatre.com, www.viva.gr, 11876, Αθηνόραμα.gr, Sevenspots, Reload, WIND, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Vivakiosk Σύνταγμα, YOLENI’S.