Θέατρο 14: Η θεατρική στέγη των Ginger Creepers

grigoris-xatzakis
ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2019

Η ομάδα, που αποτελείται από τους Γρηγόρη Χατζάκη και Χρήστο Καπενή, αναλαμβάνουν την καλλιτεχνική διεύθυνση του ανανεωμένου Χώρου Τέχνης 14ηΜέρα.

Με κεντρικό άξονα το ερευνητικό θέατρο, η Μαρία Αγγέλου γυρίζει τη σελίδα του Χώρου Τέχνης 14ηΜέρα, που μετονομάζεται σε Θέατρο 14 και δίνει τα ηνία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης στους Ginger Creepers (Γρηγόρης Χατζάκης & Χρήστος Καπενής), που μαζί με τη Χρύσα Ματσαγκάνη στην Οργάνωση Παραγωγής και την διεύθυνση επικοινωνίας και μία ομάδα συνεργατών που θα αποτελούν την Ομάδα του Θεάτρου 14 υπόσχονται να φέρουν νέα καλλιτεχνική και αισθητική πνοή στον χώρο.

Το Θέατρο 14 από την έναρξη της νέας σεζόν θα αποτελέσει έναν “χώρο” καλλιτεχνικής έκφρασης και εξωστρέφειας με θεατρικές παραστάσεις, performances, θέατρο για παιδιά, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν  workshops και σεμινάρια.  

Στην ιστοσελίδα του θεάτρου (www.14theater.com) αλλά και σε αυτήν της ομάδας (www.gingercreepers.com/14theater) υπάρχει ανοιχτή φόρμα για αιτήσεις δημιουργών και ομάδων για τη συμμετοxή τους στο πρόγραμμα της επόμενης σεζόν 2019-2020. 

Οι Ginger Creepers θα παρουσιάσουν στον χώρο, παλιότερες αλλά κυρίως νέες δουλειές τους με κεντρική παραγωγή τη νέα τους παράσταση MR. LEONARD, ένα έργο πάνω σε δέκα τραγούδια του Leonard Cohen. Η υπόθεση έχει ως εξής:

"Είναι τέσσερις το πρωί, τέλη Δεκέμβρη. Σου γράφω απλώς για να δω αν είσαι καλύτερα". Ένας θυρωρός, φτάνει σε μία σκηνή. Υπάρχουν μικρόφωνα, ηχεία, όργανα ακουμπισμένα, κόσμος που πηγαινοέρχεται και δοκιμάζει τις εντάσεις. Καταλαβαίνει πως ετοιμάζεται κάποια συναυλία. Η τελευταία συναυλία του Leonard Cohen. Αλλά πώς φτάσαμε εκεί... Ο Leonard Cohen σε ένα διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, γράφει ένα γράμμα. Το γράμμα έγινε γνωστό ως "Famous Blue Raincoat". Το απευθύνει σε έναν φίλο του. Το γράμμα φτάνει στον παραλήπτη του. Εκείνος απαντάει, με ένα νέο γράμμα, το οποίο φτάνει στη Νέα Υόρκη, αλλά ο κ. Leonard έχει μετακομίσει. Ο νεαρός θυρωρός που το παραλαμβάνει, αποφασίζει να τον βρει και να του το παραδώσει. Κι έτσι ξεκινάει το ταξίδι... Οι Ginger Creepers δημιουργούν έναν δικό τους θεατρικό χώρο, μία εγκατάσταση εμπνευσμένη, σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από το έργο και το σύμπαν του μεγάλου Καναδού δημιουργού.

Σύλληψη - Κείμενο: Ginger Creepers (Χρ. Καπενής, Γρ. Χατζάκης)
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
Σκηνικά: Ζωή Αρβανίτη
Κοστούμια: Lila Nova
Μουσική: Βύρων Κατρίτσης
Β. Σκηνοθέτη: Κική Μπαρμπαβασίλογλου

Με τους: Χρήστο Καπενή, Κλεοπάτρα Τολόγκου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ