Η Έφη Σταμούλη είναι η «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη

i-fonissa
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ο νέος ρόλος της ηθοποιού μετά τη Σωτηρία Μπέλλου που ερμήνευσε στην παράσταση «Σωτηρία με λένε» του ΚΘΒΕ.

Μια θεατρική εκδοχή της «Φόνισσας» του Παπαδιαμάντη, του σημαντικότερου, ίσως, έργου της πεζογραφικής μας παράδοσης, είναι η νέα παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης», που ανεβαίνει στις 4 Μαΐου στο Θέατρο Τ, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, με την Έφη Σταμούλη στον αινιγματικό ρόλο της Φραγκογιαννούς.

Το κείμενο του Παπαδιαμάντη έχει μεταφερθεί πολλές φορές στο θέατρο τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται πως γοητεύει ιδιαίτερα ανθρώπους του θεάτρου και θεατές αυτή η μελέτη του απόλυτου κακού, με μια «σίριαλ παιδοκτόνο» που σκοτώνει μικρά κορίτσια από ευσπλαχνία, για να γλιτώσει τους γονείς τους από τα βάσανα. Πολλοί βλέπουν εδώ κάποιες αναλογίες με το «Έγκλημα και Τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι, που ο Παπαδιαμάντης είχε μεταφράσει στα ελληνικά, λίγα χρόνια πριν γράψει τη «Φόνισσα», με ανεπανάληπτο προσωπικό στοιχείο του Σκιαθίτη συγγραφέα το ειδυλλιακό περιβάλλον όπου συμβαίνουν όλα αυτά, τον συνδυασμό του ψυχικού ερέβους με το φως της ανοιξιάτικης φύσης στο νησί.

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κώστα Τοσίδη και το Kalli’s Beauty Center για το μακιγιάζ των ηθοποιών στη φωτογράφιση για την παράσταση.

Προσαρμογή κειμένου: Νικηφόρος Παπανδρέου, Πάνος Δεληνικόπουλος, ο θίασος
Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Πάνος Δεληνικόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου
Κίνηση: Σοφία Παπανικάνδρου
Φωτισμοί: Αθηνά Μπανάβα
Βοηθός σκηνογράφου: Σοφία Τσιριγώτη
Creative / Art / Φωτογραφίες / Trailer: Τάσος Θώμογλου
Γραφιστικός σχεδιασμός: Μαριέττα Πανίδου
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Μαυρόπουλος
Κατασκευή κοστουμιών: Δέσποινα Γωνιάδου
Μοντάζ trailer: Εύη Μίνου 
Επικοινωνία: Λία Κεσοπούλου

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά)
Σοφία Βούλγαρη
Έλσα Καραγιώργου
Ζωή Λαζαριώτου
Αρετή Πολυμενίδη

Στον ρόλο της Φόνισσας η Έφη Σταμούλη

Info
Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη. Πρεμιέρα: Σάββατο 4 Μαΐου 2019, στις 21:30. Παραστάσεις: Έως 28 Μαΐου 2019 | Κάθε Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00. Διάρκεια παράστασης: 80’. Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό | 12€ άνω των 65 | 10€ φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ | 10€ γενική είσοδος κάθε Τρίτη | ατέλειες κάθε Δευτέρα & Παρασκευή (με σειρά προτεραιότητας). Προπώληση εισιτηρίων: VIVA.GR. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333. Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Θέατρο Τ. Το μειωμένο εισιτήριο αφορά τις κατηγορίες φοιτητικά, μαθητικά, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ.Απαραίτητη η προσκόμιση των αντίστοιχων δικαιολογητικών & πάσων