«Μεθυσμένη Πολιτεία» στον ανακαινισμένο ιστορικό κινηματογράφο «Αλκυονίς»

alkuonis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Οι Θεατρικές Σκηνές έχουν αναλάβει την πλήρη ανακαίνισή του σε επίπεδο τεχνικού και θεατρικού εξοπλισμού, ώστε να υποδεχτεί ξανά το κοινό με το εμβληματικό και διαχρονικά συμβολικό θεατρικό έργο του Σωτήρη Πατατζή σε σκηνοθεσία του Άρη Τρουπάκη.

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Μεσσήνης, καταφθάνει ένας περιπλανώμενος θίασος που αποτελείται από ανθρώπους λίγο ή πολύ αποτυχημένους. Ανάμεσά τους είναι και μια νέα, πολύ ωραία γυναίκα, που γρήγορα αναστατώνει όλους τους ανθρώπους της μικρής εκείνης πολιτείας, φουντώνει τα πάθη, ξυπνάει χίλιες δυο απωθημένες επιθυμίες, ζωντανεύει τα όνειρα και, γενικά, δίνει σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν καλά τον εαυτό τους και να συνειδητοποιήσουν τη φθορά τους, τη μοναξιά τους και τη λαχτάρα τους για μια ζωή καλύτερη.

Το λογοτεχνικό έργο του Σωτήρη Πατατζή «Μεθυσμένη Πολιτεία» μεταφέρεται στην θεατρική σκηνή «Αλκυονίς» από τις Θεατρικές Σκηνές σε διασκευή Έλσας Ανδριανού και σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη.

Η Μεθυσμένη Πολιτεία, μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη, στη ΕΡΤ το 1980, σε σκηνοθεσία Άρη Λυχναρά, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Το τραγούδι των τίτλων ερμήνευσε η Άννα Βίσση, ενώ η σειρά έπαιξε σε επανάληψη από το κρατικό κανάλι περισσότερες από 8 φορές.

Διασκευή: Έλσα Ανδριανού. Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης. Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης.

Πρωταγωνιστόυν: Δημήτρης Ήμελλος, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Κατερίνα Μισιχρόνη, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Νίκος Αλεξίου, Βαγγέλης Ψωμάς, Ερατώ Πίσση, Παναγιώτης Κατσώλης.

Info
Από 1η Νοεμβρίου στο Θέατρο Αλκυονίς.