Η Νάντια Δαλκυριάδου στις «Γειτονιές του κόσμου»

oi-geitonies-tou-kosmou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Σκηνοθετεί το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου τη νέα σεζόν στο Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής.

Το συγκλονιστικό ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου» θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο επί σκηνής του θεάτρου Βαφείο-Λάκης Καραλής, σε σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και θα παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη στις 20.30 μέχρι τις 8 Γενάρη.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Νάντια Δαλκυριάδου και συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Λάζαρος Βαρτάνης, Στέφανος Παπατρέχας, Βασιλική Σαραντοπούλου, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης.

Λίγα λόγια για την Νάντια Δαλκυριάδου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980 . Το 2ΟΟ6 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και το 2007 από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Ως το 2015 έζησε και εργάστηκε ως ηθοποιός στην Θεσσαλονίκη και συνεργάστηκα με το ΚΘΒΕ, με ΔΗΠΕΘΕ και πολλές από τις ομάδες της πόλης. Από το 2015 ζει στην Αθήνα. Παραστάσεις στις οποίες έλαβα μέρος Η  Μαζώχτρα, Νορντοστ, Γυναίκες, της Γ. Καζαντζάκη. Είναι ιδρυτικό μέλος, συν-σκηνοθέτις και ηθοποιός της ομάδας ΑNUMATI ,η οποία ανεβάζει για 5η χρονιά τη βρεφική παράσταση Θα βγω απ’ το αυγό. Σκηνοθέτησα την παιδική παράσταση Ο Λευτέρης ένα περιστέρι δίχως ταίρι. Συμμετείχε στις σειρές της ΕΡΤ «Ο θησαυρός  της Αγγελίνας», «Η ζωή εν τάφω», σε σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά.