«Ένα παιδί μετράει τα άστρα» σε καλοκαιρινή περιοδεία

ena-paidi-metraei-ta-astra-se-kalokairini-periodeia

ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Κώστας Βουτσάς και Θανάσης Τσαλταμπάσης ενώνουν τις δυνάμεις τους για να χαρίσουν παιδικά χαμόγελα. Η θεατρική μουσική εκδοχή του «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη, σκηνοθετημένη από την Βαρβάρα Δούκα, αναχωρεί για την καλοκαιρινή της περιοδεία.

Πρώτος σταθμός είναι τα Τρίκαλα, στις 20 Ιουνίου κι ο τελευταίος προγραμματισμένος για το μήνα Ιούνιο είναι η Πάτρα, στις 30/6. Η περιοδεία, μέρος από τα έσοδα της οποίας θα διατεθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού, θα ολοκληρωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου έχοντας επισκεφτεί πάνω από 50 πόλεις της χώρας μας. Αμέσως μετά, σειρά έχει ένας κύκλος παραστάσεων στην Κύπρο ενώ υπάρχει και ενδιαφέρον από Η.Π.Α. και Αυστραλία – στο πλαίσιο πιθανής περιοδείας της παράστασης στο εξωτερικό.

Στην παράσταση, ακολουθούμε τα βήματα του Μέλιου, του παιδιού, που μετράει τα άστρα όπως μετράει τα όνειρά του, με αγωνία, προσδοκίες και αγάπη για τη ζωή. Θα φτάσουμε μαζί του στη μεγάλη πολιτεία, εκεί που βρίσκεται το σχολείο, η πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου. Ποτέ πριν δεν είχε πάει σε σχολείο, και τώρα το Γυμνάσιο φάνταζε στην καρδιά του σαν το ωραιότερο μέρος του κόσμου.

Γράμματα θα μάθαινε εκεί, γράμματα σπουδαία… Και η ελπίδα για μια ζωή διαφορετική από αυτή που ως τώρα ζούσε το μικρό ορφανό αγόρι, αρχίζει να αχνοφαίνεται με τις εξετάσεις, την πρώτη μέρα στο σχολείο.

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Βουτσάς ως Μπαρμπα-Ανέστης και Θανάσης Τσαλταμπάσης ως Μέλιος. Μουσική: Γιώργος Βούκανος. Σκηνική προσαρμογή-στίχοι: Μαίρη Βούκανου. Σκηνοθεσία: Bαρβάρα Δούκα. Περιοδεία, πρώτοι σταθμοί: Πέμπτη 20 Ιουνίου, Τρίκαλα - Υπαίθριο Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο). Σάββατο 22 Ιουνίου, Πειραιάς - Βεάκειο Θέατρο. Πέμπτη 27 Ιουνίου Λάρισα – Κηποθέατρο Αλκαζάρ. Κυριακή 30 Ιουνίου Πάτρα – Ρωμαϊκό Ωδείο.

Πληροφορίες: Η παράσταση ξεκινά στις 21:30 και η ενιαία τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ.