«Tape» με τον Αποστόλη Τότσικα στη σκηνή του 104

tape thomas daskalakis
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Το έργο του του Stephen Belber ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά και παραγωγή Androdely p.c. - Ανδροκλής Δεληολάνης.

Στο μικρό δωμάτιο ενός μοτέλ στο Μίτσιγκαν, δυο παλιοί φίλοι και συμμαθητές, ο Βίνσεντ και ο Τζον, συναντιούνται, με αφορμή την προβολή της ταινίας του Τζον σε ένα τοπικό κινηματογραφικό φεστιβάλ. Μέσα από μία σύντομη ανασκόπηση της μέχρι τότε πορείας τους, αρχίζουν να αναμοχλεύουν το παρελθόν. Όταν όμως, ο Βίνσεντ κατηγορεί τον Τζον για βιασμό της πρώην κοπέλας του, Έιμι, πιέζοντάς τον με κάθε τρόπο να το παραδεχτεί, το περιστατικό θα πάρει διαστάσεις προσωπικής κόντρας. H Έιμι, προσκεκλημένη από τον Βίνσεντ, θα μπει αναπάντεχα στο δωμάτιο, για να δώσει τη δική της, διαφορετική εκδοχή. Πώς αντιλαμβάνεται και πώς αναπαράγει ο κάθε χαρακτήρας, ένα περιστατικό που ανήκει στο παρελθόν και με ποιον τρόπο ο χρόνος διαστρεβλώνει τις θέσεις του;

Το Tape (1999) του Stephen Belber, ανέβηκε για πρώτη φορά, στο Actors Theatre του Louisville, στο πλαίσιο του Humana Festival of New American Plays, ενώ το 2001 η ταινία του Richard Linklater, σε σενάριο του ίδιου του συγγραφέα, ξεχώρισε με πρωταγωνιστές τους Ίθαν Χοκ, Ούμα Θέρμαν και Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ.

thomas daskalakis

Αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, η ταινία ακολούθησε μια επιτυχημένη φεστιβαλική πορεία, ενώ η Ούμα Θέρμαν προτάθηκε ως υποψήφια καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα Film Independent Spirit Awards (2002).

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς. Μετάφραση: Εμμανουέλα Αλεξίου. Παραγωγή: ANDRODELY p.c. - Ανδροκλής Δεληολάνης.

Πρωταγωνιστούν: Αποστόλης Τότσικας, Δημήτρης Λιακόπουλος, Εμμανουέλα Αλεξίου.

thomas daskalakis
Info
Θέατρο 104, από τις 23 Νοεμβρίου. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.15.