Θέατρο Σταθμός - Οι παραστάσεις της νέας σεζόν

theatro-stathmos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Πάνω από πενήντα παραστάσεις και εκδηλώσεις σ’ ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο απέσπασε συνολικά είκοσι υποψηφιότητες βραβείων και εννέα διακρίσεις.

Το νέο πρόγραμμα παραστάσεών του για τη νέα θεατρική περίοδο, 2019/2020 ανακοίνωσε το Θέατρο Σταθμός σε καλλιτεχνική διεύθυνση του ηθοποιού - σκηνοθέτη Μάνου Καρατζογιάννη. Ο ίδιος και η ομάδα του έκαναν ένα μίνι απολογισμό, με αφορμή τα 3 χρόνια λειτουργίας που κλείνει φέτος ο Στάθμος.

Αν ήταν σχέση μπορεί να σκεφτόμασταν και τη συμβίωση.

Κάπως σα να γνωριστήκαμε αυτά τα δύο χρόνια.

Πάνω από πενήντα παραστάσεις και εκδηλώσεις μας έφεραν πιο κοντά σ’ ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο απέσπασε συνολικά είκοσι υποψηφιότητες βραβείων και εννέα διακρίσεις.

Κυρίως όμως έδωσε τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να δοκιμαστούν, συχνά για πρώτη φορά, στη σκηνοθεσία, στην υποκριτική και στη δραματουργία φέρνοντας κοντά παλιότερες και νεότερες γενιές δημιουργών και ερμηνευτών.

Σημαντικές στιγμές υπήρξαν για μας το «Αναγνωστήριο» και το «Κάθε Πέμπτη Κύριε Νιάρχο» που φιλοξένησε προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και η προσβάσιμη σε όλες τις κοινωνικές ομάδες παράσταση «Ο θρίαμβος του έρωτα» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Liminal.

Άλλωστε, η ετερότητα (με ξεχωριστή στιγμή τις Φυλέςτης Νίνας Ρέιν), το νεοελληνικό έργο (Ο Ήχος του όπλου της Λ. Αναγνωστακη, Ο Ουρανός και.. το παντελόνι του των Αναγνωστάκη - Καμπανέλλη, Η Θυσία του

Αβραάμ - Αγνώστου, Μελάχρα του Π. Χορν, Πεθαίνω σα χώρα του Δ. Δημητριάδη, Η Απολογία της Μαρί Κιουρί της Ευσταθίας,  Η Απαγωγή της Τασούλας του Κωνσταντίνου Μάρκελλου, Ελένη ή Σούλα της Δέσποινας Καλαϊτζίδου), η μεταφορά λογοτεχνικών κειμένων στη σκηνή (Πατρίδα τώρα – 8 ώρες και 35 λεπτά της Φωτεινής Τσαλίκογλου, Για την Ελένη του Μάνου Καρατζογιάννη – παράσταση βασισμένη στο ιστορικό αρχείο του Μάνου Ελευθερίου, Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα της Λένας Κιτσοπούλου, Ψυχολογία Συριανού Συριανού Συζύγου του ΕμμανουήλΡοΐδη, Το αμάρτημα της μητρός μου του Γεώργιου Βιζυηνού, Ξαναλέγοντας τις ιστορίεςτου Βασίλη Κατσικονούρη) και ο μικρός Σταθμός αποτέλεσαν τους κύριους άξονες του προγράμματος μας τις δύο τελευταίες θεατρικές σεζόν.

Φέτος, συνεχίζουμε γιορτάζοντας τα τρία χρόνια του Θεάτρου Σταθμός με τις ενότητες Ετερότητα, Νεοελληνικό έργο, Μικρά Κλασικά και φυσικά τον Μικρό Σταθμό.

Στο νέο μας πρόγραμμα κυριαρχεί η μνήμη, είτε ως ιστορική είτε ως καλλιτεχνική αναφορά, που ενέπνευσε αρκετές από τις παραστάσεις μας, η γυναικεία γραφή είτε στη δραματουργία είτε στη σκηνοθεσία καθώς και νεολληνικά αλλά και σύγχρονα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας και κλασικά αναγνώσματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη σκηνή.

Νύχτες γεμάτες θέατρο και ζεστασιά εδώ στον Σταθμό σας.

Χρόνια μας πολλά!

Το πρόγραμμα παραστάσεων 

1. Ετερότητα

Επαναλήψεις

Φυλές- Συνεργασία με τη Lead-in-ArtsΑΜΚΕ

Η παράσταση του Τάκη Τζαμαργιά που αγαπήθηκε από το κοινό και τους κριτικούς όσο λίγες την προηγούμενη θεατρική σεζόν επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων με μια εξαιρετική διανομή.Το πολυβραβευμένο έργο της Νίνα Ρέιν Φυλές (Drama Desk Award for  Outstanding Play, New York Drama Critics’ Circle Award, Off-BroadwayAllianceAward– BestPlay, υποψήφιο για Olivier Award) που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση της Έρις Κύργια, επεξεργάζεται δεξιοτεχνικά το χιούμορ και τη συγκίνηση σε μια σειρά ευαίσθητων θεμάτων: την απουσία ενσυναίσθησης ακόμα κι ανάμεσα στους πιο στενούς ανθρώπινους δεσμούς, τα όρια της λεκτικής επικοινωνίας, την ανάγκη να ανήκεις σε μια φυλή παρά τα όποια αδιέξοδά της.

Ερμηνεύουν: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Νίκος Γεωργάκης, Μάνος Καρατζογιάννης, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Ελένη Μολέσκη, Καλλιόπη Παναγιωτίδου

Πρεμιέρα:Πέμπτη 30 0κτωβρίου στις 21:00

Μικρό Πόνι

Επίκαιρο όσο ποτέ, το Μικρό πόνι του Ισπανού Πάκο Μπεθέρα συνεχίζει με ένα τρίτο κύκλο παραστάσεων την επιτυχημένη πορεία του στο Θέατρο Σταθμός. Το βαθιά κοινωνικό και πολύ ευαίσθητο αυτό έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ για την οποίατιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Eurodramτου Maisond’Europeetd’Orientτο 2017.

Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη

Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ρηνιώ Κυριαζή

Η παράσταση παίζεται καθημερινά για σχολεία κατόπιν συννενόησης κατά τη διάρκεια  της σεζόν.

Αυτά που αγαπώ

Συνεργασία με το «Εργαστήρι - Λίλιαν Βουδούρη»

Το Κέντρο κοινωνικής φροντίδας «Το Εργαστήρι- Λίλιαν Βουδούρη» παρέχει τις υπηρεσίες του σε 100 πολίτες με μέση και ελαφρά νοητική υστέρηση άνω των 17 ετών εδώ και 40 χρόνια. 

Την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας (3 Δεκεμβρίου) το θεατρικό τμήμα του «Εργαστηρίου» μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή του Μάνο Καρατζογιάννη παρουσιάζουν μια παράσταση -  ωδή στην ετερότητα και στην ατομικότητα. 

Ο Βασίλης αγαπάει το φλάουτο. Στη Σούλα αρέσει να κόβει χαρτιά. Η Μυρτώ γράφει ποιήματα. Στον Γιώργο αρέσει ο Μακρόπουλος. Τον Κώστα τον ηρεμεί η Εκκλησία. Της Ελένης της αρέσει να χορεύει. Η Βαγγελιώ φτιάχνει κοσμήματα. Ο Αντρέας σαπούνια. Ο Αλέξανδρος αγαπά τα κόμικς. Ο Γιώργος κολυμπάει. Ο Στέφανος είναι ολυμπιονίκης. Όλοι τους βρίσκουν τη δύναμη να μιλήσουν δημόσια. Να μιλήσουν προσωπικά σε μας που τους ακούμε. Καθέναν χωριστά. Μέσα από τα πράγματα που αγαπούν, μας συστήνουν την ξεχωριστή ατομικότητα τους. Εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Μοιράζονται τη χαρά τους μιλώντας γι’ αυτά που αγαπούν. «Τους δίνουν ζωή ξανά».

Πρεμιέρα: Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 19:00.Για μία μόνο παράσταση

Καινούργιες παραγωγές

Όπως πάει το ποτάμι- Συνεργασία με τη Lead-in-Arts ΑΜΚΕ

Σαράντα χρόνια μετά το θρυλικό Μπεντ, το τελευταίο έργο του βραβευμένου MartinShermanπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές σε Αγγλία και Αμερική, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη σε μετάφραση του Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη.

Πρόκειται για μια μοναδικά συγκινητική και αστεία ιστορία αγάπης που αποτυπώνει τους θριάμβους και τις ήττες του κινήματος των ομοφυλοφίλων, πενθώντας και γιορτάζοντας αντίστοιχα για τα φαντάσματα του παρελθόντος αλλά και για τις διεκδικήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Ερμηνεύουν: Περικλής Μουστάκης, Μάνος Καρατζογιάννης, Μάνος Στεφανάκης

Πρεμιέρα: Πέμπτη 23 Απριλίου

Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:30. Μέχρι 7/6

Η Χώρα όπου ποτέ δεν πεθαίνεις- Συνεργασία με το Θέατρο Αμαλία

Τρία χρόνια μετά την Ορκισμένη παρθένα που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο Ένκε Φεζολλάρι καταπιάνεται ξανά με την αλβανική δραματουργία με το βραβευμένο και πολυμεταφρασμένο βιβλίο της OrnelaVorpsi.Η συγγραφέας μέσα από την κεντρική της ηρωίδα φέρνει στο φως με σκληρότητα αλλά και χιούμορ προσωπικές στιγμές της νιότης της. Ελόνα, Ορνέλα ή Εύα, η τριπλή αλλά συγχρόνως και μοναδική ηρωίδα του υπέροχου αυτού μύθου γεννιέται κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Εμβέρ Χότζα.

Μετάφραση: Μαρία Σπυριδοπούλου. Δραματουργική συνεγασία: Κάτια Σωτηρίου

Ερμηνεύουν: Νίκος Γκέλια, Μαρία Ζορμπά, Βέφη Ρέδη

Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 21:00. Πρεμιέρα στην Αθήνα: Τετάρτη 5 Φεβρυαρίου. Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Τα Ραδίκια Ανάποδα- Συνεργασία με την EqualSociety

Οι δεκατρείς σπαρταριστοί κωμικοί μονόλογοι του Γιώργου Γαλίτη συνθέτουν το δραματουργικό σύμπαν της παράστασης του Παναγιώτη Δορλή. Η θεατρική ομάδα των αστέγων Walkabout συνεχίζει τη θεατρική της διαδρομή για τρίτη σεζόν στο Θέατρο Σταθμός.

Πρεμιέρα: Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 20:00. Για μία μόνο παράσταση

2. Νεοελληνικό έργο

Αφιερώματα

Ολονύκτιο Αφιέρωμα στη Χρύσα Σπηλιώτη – Συνεργασία με το Analogio Festival

Ένα χρόνο μετά τον ξαφνικό θανατό της, το Θέατρο Σταθμός και το Analogio Festival τιμούν τη μνήμη της Χρύσας Σπηλιώτη με ένα ολονύχτιο αφιέρωμα στη δραματουργία της με την υπογραφή γυναικών σκηνοθετών διαφορετικών γενιών και σχολών. 

Επιμέλεια: Ναταλία Κατσού

Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα έργα της:

  • Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;, σκηνοθεσία: Νικόλ Δημητρακοπούλου
  • Αγκά- σφι και φι, σκηνοθεσία: Μαρία Ξανθοπουλίδου
  • Σκοτσέζικο ντους, σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη
  • Φωτιά και νερό, σκηνοθεσία: Αναστασία Ρεβή
  • Ποιος κοιμάται απόψε;, σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη
  • Το μάτι της τίγρης, σκηνοθεσία: Δήμητρα Χατούπη
  • Πόρτες, σκηνοθεσία: Μιχαέλα Αντωνίου
  • Αποσπάσματα από την βιντεοσκοπημένη παράσταση του τελευταίου έργου της συγγραφέως Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαροςσε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου θα προβάλλονται στα διαλείμματα μεταξύ των παραστάσεων.

Σάββατο 21/9/2019, 18:00 – 2:30. Είσοδος ελεύθερη

Οι Μάρτυρες των Αθηνών

Στις 12 Οκτωβρίου 2019 συμπληρώνονται εβδομηνταπέντε χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας. Το Θέατρο Σταθμός ερευνώντας τη συλλογική μνήμη, τιμά την προσωπική μαρτυρία και προγραμματίζει ως μια από τις κύριες παραγωγές του το έργο Μάρτυρες των Αθηνών. 

Η παράσταση συνιστά μια πρωτότυπη προσπάθεια θεατρικής αποτύπωσης της ναζιστικής τρομοκρατίας και εστιάζει στα γεγονότα και στις μνήμες του πολέμου όπως αυτά εξελίχτηκαν στην πρωτεύουσα της Αθήνας.

Το κείμενο και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάνος Καρατζογιάννης

Η διανομή θα ανακοινωθεί σύντομα.

Πρεμιέρα: Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 21:00

Απελευθέρωση της Αθήνας - 75 χρόνια μετά. Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 19:00

Είσοδος Ελεύθερη

Γάμος- Συνεργασία με την Ξανθίας ΑΜΚΕ

Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου με θητεία στο νεοελληνικό έργο, τόσο στο Εθνικό όσο και στο ελεύθερο θέατρο, σκηνοθετεί τον «Γάμο» του Μάριου Ποντίκα σαράντα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά του από τον Κάρολο Κουν στο Θέατρο Τέχνης.  Η μικρότερη κόρη μιας φτωχής οικογένειας βιάζεται. Ακολουθούν αλλεπάλληλοι «βιασμοί» της από την οικογένεια, την κοινωνία, τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης. Η υποκριτική αντιμετώπιση του περίγυρου οδηγεί την κοπέλα στην αυτοπυρπόλησή της. Η τελική λύση δίνεται συμβιβαστικά με τον γάμο του θύματος με τον βιαστή του.  Το έργο του Μάριου Ποντίκα, επίκαιρο όσο ποτέ, πραγματεύεται θέματα όπως η έννοια της πατριαρχίας, η ενδοοικογενειακή βία, η διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Η διανομή θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τη σκηνοθεσία συνυπογράφει η Αγγελική Μαρίνου.

Πρεμιέρα: Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 21:00. 

Επαναλήψεις

Θα πάντα εκεί... Πεθαίνω σα χώρα.

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση από τη Μονάδα Απεξάρτησης 18ανω, ο Στέλιος Κρασανάκης επανέρχεται στο εμβληματικό έργο του Δημήτρη Δημητριάδη με τη δραματουργική συνεργασία του Γιάννη Κωνσταντινίδη. 

Και μια διανομή έκπληξη: τον Χρήστο Σαπουντζή που είχε λάβει μέρος στην πρώτη παρουσίαση του έργου και που, κατά προσωπική του ομολογία, του άλλαξε τη ζωή οδηγώντας τον στην υποκριτική και τη Μπέττυ Βακαλίδουπου μετουσίωσε την εμπειρία της έμφυλης ταυτότητάς της σε σκηνικό βίωμα.

Πρεμιέρα: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 21:00

Η Απαγωγή της Τασούλας- Συνεργασία με τους ΤhisFamousTinyCircus

Το πρωτότυπο, έμμετρο θεατρικό έργο του Κωνσταντίνου Μάρκελλου που χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ως ένας «σύγχρονος Ερωτόκριτος» είναι βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία αγάπης, όπως εξελίχτηκε στην Κρήτη στις αρχές της δεκαετίας του ’50. 

Μετά την επιτυχημένη της πορεία την περασμένη σεζόν, η θρυλική Απαγωγή της Τασούλας επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. 

Μουσική: Νίκος Ξυδάκης

Ερμηνεύουν:Δημήτρης Καπετανάκος, Ελένη Στεργίου, Ελένη Βλάχου, Νικολής Αβραμάκης, Κωνσταντίνος Μάρκελλος

Πρεμιέρα: Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 19:15

Η Απολογία της Μαρί Κιουρί

Μετά τoν επιτυχημένο περσινό δεύτερο κύκλο της, η βασισμένη σ’ ένα πρωτότυπο κείμενο της Ευσταθίας παράσταση της Κίρκης Καραλήφέρνει για πρώτη φορά στη σκηνή τη συγκλονιστική ζωή μιαςγυναίκας της που η επίδραση της στη σύγχρονη ιστορία υπήρξε τεράστια. Στον ομώνυμο ρόλο η Πέγκυ Τρικαλιώτηπου τιμήθηκε δύο φορές για τη συγκεκριμένη ερμηνεία της. Μαζί της η Αγγελική Πασπαλιάρηκαι ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου.=

Πρεμιέρα: Σάββατο 23 Nοεμβρίου στις 18:15

Μετακλήσεις

Ηλέκτρα: Μια σύγχρονη τραγωδία- Συνεργασία με το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ

Μετά την παγκόσμια περιοδεία της,η παράσταση που πραγματεύεται την πραγματική ιστορία της Ηλέκτρας Αποστόλουκαταλήγει στην Αθήνα και μάλιστα το μήνα γέννησης της Ρόζας Λούξεμπουργκ. Η Ηλέκτρα Αποστόλου θυσίασε τη ζωή της υπερασπιζόμενη τα ιδανικά και τους αγώνες για μια κοινωνία ειρηνική κι ελεύθερη.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μωραΐτης Δραματουργία - Κείμενο: Ελένη Τριανταφυλλοπούλου

Ερμηνεύουν: Ερρίκος Λίτσης, Άλκηστις Νικολαΐδη

Πρεμιέρα: Σάββατο 7 Μαρτίου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Μαμά! Το δωμάτιο των θαυμάτων- Συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων

Μετά την επιτυχία τους με τα Ερωτευμένα Άλογαστο Φεστιβάλ Αθηνών,η Ελένη Δημοπούλου, η Ελένη Ευθυμίου και η Σοφία Ευτυχιάδου ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους στην παραγωγή του Δη. Πε. Θε Ιωαννίνων και κλείνουν την επίσημη θεατρική σεζόν στη σκηνή του Σταθμού.

Ερμηνεύουν:Ελένη Δημοπούλου, Χαρά Ζησιμάτου, Σοφία Μπλέτσου

Πρεμιέρα: Δευτέρα 6 Απριλίου στις 21:00. 

Stand up comedy

Θα γίνει μ…!

Μετά τις εξαιρετικά πετυχημένες δύο πρώτες standupcomedyδουλειές του, Στα     Βούτυρακαι LowerμεC, ο Δημήτρης Χριστοφορίδης μοιράζεται τις σκέψεις του αναφορικά με το σύγχρονο τρόπο ζωής προειδοποιώντας πως«θα γίνει μαλακία»!

Πρεμιέρα: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 21:15. 

Καφρόκρεμα

Μετά το Αντί Διδακτορικούκαι την άκρως πρωτότυπη Υπερπαραγωγή, ο Δημήτρης Δημόπουλος επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός παρουσιάζοντας τα πιο σκωπτικά και ανατρεπτικά ως τώρα κείμενά του με αθώο ενθουσιασμό μα και ειρωνικό σκεπτικισμό ταυτόχρονα.
 Το αποτέλεσμα, μια παράσταση που κινείται με την ίδια ευκολία από την πιθανολογούμενη καφρίλα των πιο κρυφών σκέψεων μας ως την αφρόκρεμα των πιο ευγενών ανθρώπινων προθέσεων.  Ένας σταντ-απ μονόλογος και του ύψους και του βάθους!
 
Πρεμιέρα: Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 21:15. Μέχρι 18/12
  
3. Μικρά κλασικά

SpoonRiverή η ετοιμόρροπη ένωση των αντιθέτων

Συνεργασία με την Εταιρεία θεάτρου ΕΝΑ ΣΥΝ ΕΝΑ ΙΣΟΝ ΕΝΑ (1 +1+1)

Δημοσιευμένη το 2016, η Ανθολογία του Spoon Riverτου Edgar Lee Masters είναι από τα διαμάντια της αμερικάνικης λογοτεχνίας. Γραμμένοι με τη μορφή του επιτύμβιου επιγράμματος, οι συγκλονιστικοί αυτοί μονόλογοι σκιαγραφούν τις τραγικές όσο και παράδοξες προσωπογραφίες των κατοίκων μιας επινοημένης πόλης στην Αμερική των αρχών του 20ού αιώνα, φωτίζοντάς τους μέσα από το πρίσμα των συμβάσεων, των αποκρύψεων και των ματαιώσεων που τους οδήγησαν στο θάνατο. 

Ερμηνεύουν:Κατερίνα Μαούτσου, Δέσποινα Σαραφείδου κ.ά.

Πρεμιέρα: Τρίτη 21 Απριλίου στις 21:00

Κάθε Πέμπτη Κύριε Νιάρχο

Η επιτυχημένη δράση του Θανάση Νιάρχου επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός με τρία σημαντικά αφιερώματα και μια εκ βαθέων εξομολόγηση. 

Είσοδος ελεύθερη

- Πέντε χρόνια χωρίς τον Μένη Κουμανταρέα

Στις 6 Δεκεμβρίου 2019 συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το θάνατο του Μένη Κουμανταρέα. 

Ο Θανάσης Νιάρχος μαζί με εκλεκτούς προσκεκλημένους θυμάται τον σπουδαίο πεζογράφο και μεταφραστή.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 18:00 

- Γιάννης Τσαρούχης τριάντα χρόνια μετά

Το γενέθλιο μήνα του Γιάννη Τσαρούχη ο Θανάσης Νιάρχος ετοιμάζει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για τον μεγάλο αιρετικό αλλά και κλασικό ζωγράφο, σκηνογράφο και στοχαστή τριάντα χρόνια μετά το θάνατό του.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 18:00

- Παγκοσμια Ημέρα Ποίησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ο Θανάσης Νιάρχος μαζί με ποιητές της παλιότερης αλλά και της νεότερης γενιάς διαβάζουν ποιήματα του πρόσφατα χαμένου αξέχαστου ποιητή και μεταφραστή Χριστόφορου Λιοντάκη.

Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 18:00

- Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου ο Θανάσης Νιάρχος φιλοξενεί την Μπέτυ Αρβανίτη.

Η καταξιωμένη πρωταγωνίστρια μιλάει για τη διαδρομή της στο θέατρο και τον κινηματογράφο, το σύγχρονο ελληνικό θεατρικό τοπίο και το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας.

Πέμπτη 26 Μαρτίου στις 18:00

Μικρός Σταθμός

Επανάληψη

Η επιστροφή των παραμυθιών

Οι ήρωες των Παραμυθιών ζουν ξέγνοιαστοι στη Χώρα τους.Είναι ευτυχισμένοι γιατί ξέρουν ότι τα παιδιά τους αγαπούν και διαβάζουν τις ιστορίες τους.

 Όμως καθώς περνούν τα χρόνια και η νέα τεχνολογία κάνει δυναμικά την εμφάνισή της, το ενδιαφέρον των παιδιών για τα βιβλία ολοένα και μειώνεται.Έτσι η ανέμελη ζωή των ηρώων αρχίζει να κλονίζεται.Τι θα γίνει αν τα παιδιά σταματήσουν να διαβάζουν παραμύθια; Η Χώρα των Παραμυθιών θα καταστραφεί. 

Σε μια προσπάθεια να σωθεί η Χώρα, επιστρατεύονται πέντε ήρωες: ο Πίτερ Παν, η Ντάμα Κούπα, η Ωραία Κοιμωμένη, ο Κακός Λύκος και η Τίνκερμπελ. Θα καταφέρουν οι ήρωες αυτοί να παραμερίσουν τις μεταξύ τους διαφορές και να αγωνιστούν για ένα κοινό σκοπό; Την Επιστροφή των Παραμυθιών!Η επιστροφή των Παραμυθιών είναι μια παράσταση που προωθεί τη φιλαναγνωσία.  

Αγαπημένοι ήρωες των παιδιών μιλούν για την αξία του βιβλίου και παρουσιάζουν με τρόπο χιουμοριστικό, διασκεδαστικό και σύγχρονο την ανάγκη συμπόρευσης του βιβλίου με τη νέα τεχνολογία.        

Κείμενο: Γεωργία Παρασκευά

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Πρεμιέρα: Κυριακή 20 0κτωβριου. Κάθε Κυριακή στις 12:00. Μέχρι 12/4

Καινούργια παραγωγή

Παιχνίδια διατροφής

Τρεις έφηβοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα σ’ ένα βιντεοπαιχνίδι.Στην προσπάθειά τους να νικήσουν καλούνται να λύσουν γρίφους και ν’ αντιμετωπίσουν τους ήρωες του παιχνιδιού.

Θα καταφέρουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους; Θα ανταποκριθεί το σώμα τους στις πρωτόγνωρες δοκιμασίες; Ποια είναι η σωστή ενέργεια για το σώμα και από πού προέρχεται;

Τα Παιχνίδια διατροφήςπραγματεύονται την εξάρτηση από τα βιντεοπαιχνίδια και τη σχέση μας με τη σωστή διατροφή.Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους.

Ερμηνεύουν: Κώστας Γιαννόπουλος, Στέλιος Ευαγγελόπουλος, Αντρέας Γιαννακούλας, Κατερίνα Τσεβά

Πρεμιέρα: Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Κάθε Κυριακή στις 15:00. Μέχρι 26/1. Επίσης, πραγματοποιούνται καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία έπειτα από σχετική συννενόηση.

Δράσεις με ελεύθερη είσοδο:

Κάθε Πέμπτη κύριε Νιάρχο

AnalogioFestival

Aπελευθέρωση της Αθήνας