«Αίας» από τον Γιώργο Νανούρη με τον Μιχάλη Σαράντη

aias
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Στο Θέατρο Βεάκη.

Ο Γιώργος Νανούρης, στην πρώτη του επαφή με το αρχαίο δράμα, σκηνοθετεί τον βραβευμένο με βραβείο Χορν, Μιχάλη Σαράντη και τον ζωγράφο Απόστολο Χαντζαρά, στον «Αίαντα» του Σοφοκλή.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του Αίαντα, με τον ηθοποιό να ερμηνεύει όλους τους ρόλους και τον ζωγράφο να συνομιλεί μαζί του δημιουργώντας ζωντανά εικόνες και μνήμες του έργου, ενώ οι θεατές θα βρίσκονται μαζί τους επάνω στη σκηνή του θεάτρου.

Ο ΑΙΑΣ, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί.

Μετάφραση: Νίκος A.Παναγιωτόπουλος Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Ερμηνεία: Μιχάλης Σαράντης

Ζωγραφική: Απόστολος Χαντζαράς Βοηθ. Σκηνοθέτη: Χρήστος Ρουμελιώτης, Τίτος Λίτινας Σκηνική επιμέλεια- Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης

Info
ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗ: Στουρνάρη 32, Τηλέφωνο 210 52 23 522. Από 21 Οκτωβρίου 2019, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:00. ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Δευτέρα και Τρίτη :21:00. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80’. ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 15€ , φοιτητικό, ανέργων 12€. ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Viva.gr

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΓΑΡΗ