Δημήτρης Δημόπουλος: «Η "Καφρόκρεμα" είναι ένα σλάλομ ανάμεσα στην καφρίλα και την αφρόκρεμα»

dimitris-dimopoulos
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Επαναλαμβάνει τον stand up μονόλογο «Καφρόκρεμα» στο Θέατρο Σταθμός για μόνο 10 παραστάσεις.

Μετά το Αντί Διδακτορικού και την Υπερπαραγωγή, ο κωμικός Δημήτρης Δημόπουλος επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός για μόνο 10 παραστάσεις με την «Καφρόκρεμα», τον τρίτο stand up μονόλογό του, με τον οποίο παρουσιάζει τα πιο σκωπτικά και ανατρεπτικά ως τώρα κείμενά του, αντιμετωπίζοντας κάθε θέμα με αθώο ενθουσιασμό μα και ειρωνικό σκεπτικισμό ταυτόχρονα. Ο ίδιος συστήνεται στο click@life.

Γεννήθηκα στον Πειραιά, μεγάλωσα στο Μοσχάτο και σπούδασα τουριστικά και υποκριτική. Για την ιστορία, έχω τιμήσει και τα δύο πτυχία.

Ζω ανάμεσα σε μια θάλασσα διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, αρκετά κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Και επειδή μένω στο ενοίκιο, εύκολα μαντεύετε τι μου αρέσει στη γειτονιά μου και τι όχι από τα δύο στοιχεία που ανέφερα.

Μικρός ήθελα να γίνω συνταξιούχος! Έβλεπα ως παιδί τον παππού μου που καθόταν σπίτι και πληρωνόταν και όταν ρώτησα πώς το κάνει αυτό μου απάντησε ότι ήταν συνταξιούχος.

Η πρώτη ανάμνηση που έχω από το θέατρο ήταν από μία παιδική παράσταση που με είχαν πάει και βλέποντας την σκεφτόμουν «αυτό που κάνουν εκεί πάνω, δεν το κάνουν σωστά». Θα έλεγε κανείς ότι η ως τώρα ενασχόλησή μου με τη σκηνή είναι για να διορθώσω εκείνη την παράσταση. Ίσως γι’ αυτό καταπιάστηκα τόσο νωρίς με το σταντ-απ, επειδή εκεί μπορούσα να είμαι συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός του εαυτού μου. Ίσως γι’ αυτό να συνεχίζω να υπηρετώ τη σκηνή από κάθε πλευρά που μπορώ και μου δίνεται η ευκαιρία να το κάνω, είτε πάνω στη σκηνή, είτε πίσω από τη σκηνή, είτε από το γραφείο μου, μεταφράζοντας.

Οι καλλιτεχνικές μου επιρροές είναι τόσες πολλές και τόσο ετερόκλητες. Όμως αυτό που με έλκει πάντα είναι ο ήχος, είτε αυτός παράγεται από λέξεις, είτε από μουσικά όργανα. Αυτό που όμως με επηρεάζει πάντα είναι οι συνεργασίες, γι’ αυτό πάντα εύχομαι κάθε συνεργασία να είναι μια νέα ευκαιρία γνώσεων και εμπειριών.

Η Καφρόκρεμα είναι ο τρίτος stand up μονόλογός μου και είναι ένα σλάλομ ανάμεσα στην καφρίλα και την αφρόκρεμα, μια απόδειξη του πόσο ετερόκλητες είναι όχι μόνο οι καλλιτεχνικές επιρροές μου, αλλά και οι εμπειρίες μου, οι προσδοκίες μου και οι συνδυασμοί που κάνω καμιά φορά στο μυαλό μου και δεν με αφήνουν ήσυχο μέχρι να τις ξεστομίσω επί σκηνής.

Η ιδιαιτερότητα της Καφρόκρεμας είναι ότι είχα την ιδέα για τον τίτλο και το ύφος από το 2012.

Παρόλο που ο τίτλος είναι πλέον 7 ετών (!), η θεματολογία του έργου είναι πολύ σύγχρονη, καθώς τα κείμενα γράφτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, ακόμα και αυτά τα οποία βασίζονταν σε πολύ παλιότερες ιδέες.

Θέλω να κάνω ένα θέατρο που να προκαλεί την προσοχή του κοινού.

Επόμενα σχέδια; Εκτός από την Αθήνα, η Καφρόκρεμα θα συνεχίσει να περιοδεύει σε πόλεις που δεν έχει ακόμα επισκεφτεί (αλλά και σε κάποιες που έχει ήδη παρουσιαστεί!), ενώ παράλληλα θα κάνω επιλεγμένες εμφανίσεις παρουσιάζοντας παραστάσεις με τη συμμετοχή και άλλων κωμικών στο Athens English Comedy Club, το Θέατρο ΠΚ, το Premise Comedy Club και το Λος Άντζελε. Αυτά σε σχέση με το stand up, καθώς στη σεζόν 2019-2020 υπογράφω τις μεταφράσεις για τις οπερέτες «Νυχτερίδα» και «Ορφέας στον Άδη» καθώς και για το μιούζικαλ «Ωραία μου Κυρία» στην πανελλήνια πρεμιέρα του.

Info
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (μετρό Μεταξουργείο). Πληροφορίες: 210 5230267. Από 16/10 για δέκα παραστάσεις κάθε Τετάρτη στις 21:15. Γενική είσοδος: 10 €. Προπώληση: 8 € (ως και την προηγούμενη μέρα κάθε παράστασης). Σημεία προπώλησης: viva.gr, Seven Spots, Reload, Wind, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, athinorama.gr, viva Kiosk Σύνταγμα, Yoleni’s. Διάρκεια παράστασης: 90’. Προπώληση:  https://bit.ly/2t0f7hQ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ