Το πρόγραμμα παραστάσεων της 5ης εποχής στο Θέατρο Άλμα

5i-epoxi-sto-theatro-alma
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός και η προσφορά για μια εβδομάδα στα εισιτήρια όλων των παραστάσεων στην προνομιακή τιμή των 7 ευρώ.

Τη νέα τους καλλιτεχνική στέγη μας συστήνουν η 5η Εποχή και ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης παρουσιάζοντας από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα μέσα Μαΐου ένα πρόγραμμα ρεπερτορίου στο Θέατρο ΑΛΜΑ.     

14 παραγωγές σε δύο σκηνές, κάθε μια ν’ αποτελεί ξεχωριστή πρόταση για το θεατρόφιλο κοινό, ανεβαίνουν στην Κεντρική και στη Μικρή Σκηνή ενός από τα αρτιότερα θέατρα της Αθήνας με την υπογραφή σημαντικών δημιουργών. Έργα κλασικά και σύγχρονα, νέα έργα από καταξιωμένους ή νέους συγγραφείς παρουσιάζονται σ’ εναλλασσόμενο ρεπερτόριο και διαμορφώνουν ένα σημαντικό θεατρικό κέντρο, σ’ ένα χώρο με εξαιρετικές υποδομές και ιδιαίτερη αισθητική.  

Έναρξη με την επανάληψη του musical δωματίου Commedia d’ amore, με την Μαριάννα Πολυχρονίδη σε μια εξαιρετική ερμηνεία. Συνέχεια με την επανάληψη του ΑΝΑΤΟΛ μιας παραγωγής που γνώρισε εξαιρετική επιτυχία την προηγούμενη σεζόν. Η Άντζελα Μπρούσκου με το μοναδικό προσωπικό της προσωπικό ύφος υπογράφει την σκηνοθεσία της ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΟΥΑΡΤ, σε μια παράσταση, όπου επιστρέφει ύστερα από απουσία τριών ετών η Κατερίνα Μαραγκού. Η Λυδία Φωτοπούλου και η Μαρία Κατσιαδάκη επαναλαμβάνουν μετά από δεκαπέντε χρόνια την ερμηνευτική επιτυχία τους στο έργο του Win  Wells  η ΓΕΡΤΡΟΥΔΗ ΣΤΑΪΝ και η συνοδός της, με την εξαιρετική σκηνοθετική καθοδήγηση της Νικαίτης Κοντούρη. Ο Γιάννης Νταλιάνης υπογράφει τη σκηνοθεσία της πρωτοπαρουσιαζόμενης στην Ελλάδα κωμωδίας TO KINHTO του Sergio Belbel. Στις 5 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται η ανανεωμένη Μικρή Σκηνή του θεάτρου ΑΛΜΑ με την παράσταση ΓΙΑΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ, βασισμένη στην νουβέλα της Ρέας Γαλανάκη, που θα παρουσιάζεται εναλλάξ με το έργο του Μηνά Βιντιάδη Ο ΚΑΤΩ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη. Στις 15 Ιανουαρίου πρεμιέρα για την μαύρη κωμωδία ΜΑΝΤΕΨΕ, σε κείμενο του νέου συγγραφέα Στρατή Μπέη. Από 1 Φεβρουαρίου η Ιωάννα Παππά, υποδύεται την ΕΝΤΑ ΓΚΑΜΠΛΕΡ σε μια σύγχρονη παράσταση που υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης. Ακολουθεί η σκηνική ανάγνωση του αριστουργηματικού ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ του Γιώργου Χειμωνά, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Εξαρχέα. Στις 5 Μαρτίου πρεμιέρα για τον ΣΥΛΛΕΚΤΗ του Τζών Φώουλς, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και στη συνέχεια η ΑΛΙΚΗ της Δήμητρας Στάικου, έργο βασισμένο στην «Αλίκη» του Λούις Κάρολ. Συνέχεια με την θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Νίκου Σκορίνη ΑΚΥΜΑΝΤΟΙ, με θέμα την μεταπολιτευτική Ελλάδα και αυλαία στον χειμερινό κύκλο της 5ης εποχής στο θέατρο ΑΛΜΑ με την παράσταση του αριστουργήματος του Paul Claudel Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ, σε σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου.

Η 5η Εποχή, επιθυμώντας να δώσει την ευκαιρία σε όλους να παρακολουθήσουν τις παραγωγές, προσφέρει εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις του χειμερινού κύκλου [για παραστάσεις μέχρι και τον Μάιο] στην τιμή των 7 ευρώ.

Η προσφορά ισχύει για το διάστημα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως  την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, από τη Viva.gr. Για να δείτε τις παραστάσεις και να αγοράσετε τα εισιτήρια σας εδώ.