Η ζωή του Τουλούζ Λωτρέκ για πρώτη φορά στο θέατρο

toulouse-lautrec-i-fantasia-tis-amartias
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη.

Το έργο του Χριστόφορου Χριστοφή, «Toulouse-Lautrec: Η φαντασία της αμαρτίας», εμπνευσμένο από τη ζωή του δημοφιλούς ζωγράφου, ανεβαίνει για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Γεωργούλα. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη στις 20:30.

Λίγα λόγια για το έργο

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο Παρίσι του 1901 και έχει σχέση με τον γνωστό Γάλλο ζωγράφο Τουλούζ Λωτρέκ (1864-1901). Κυρίαρχη μορφή στο έργο παράλληλα είναι μια γυναίκα που έχει στα μάτια του το ρόλο της μάνας, ερωμένης, οικονόμου και πόρνης. Στη διάρκεια του έργου ακολουθούν διάφοροι διάλογοι, όπου ο ζωγράφος συνομιλεί με καθεμιά από αυτές τις μορφές. Μέσα από τα λεγόμενά του, αναπτύσσει το πλαίσιο της κοσμοθεωρίας του για τη ζωή, μιας κοσμοθεωρίας που είναι δεμένη άρρηκτα με την απόλαυση όλων εκείνων των επίγειων απολαύσεων που ένας συμβατικός ή συντηρητικός άνθρωπος θα χαρακτήριζε ως ανηθικότητες. Συναντάμε τις αναφορές του στα καμπαρέ και τα πορνεία του Παρισιού του τέλους του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου. Μέσα από το κείμενο, ο Λωτρέκ αναδεικνύει το στοιχείο της κοινωνικής υποκρισίας και της διπροσωπίας.

Συγγραφέας: Χριστόφορος Χριστοφής Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Γεωργούλας Μουσική: Γιάννης Δροσίτης Εικαστική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ζαννέτος Σκηνοθεσία teaser – Video προβολές / Βοηθός Σκηνοθέτη: Κέλλυ Νικηφόρου Διεύθυνση Φωτογραφίας – Κάμερα: Πάνος Σακκάς Makeup Artist: Κατερίνα Ξενάκη Hair Styling: Ντενίσα Γκορέζη, Όλγα Κεσόγλου

Ερμηνεύουν: Toulouse Lautrec o Νεκτάριος Σμυρνάκης, Γυναίκα η Χριστίνα Βαρώτσου

Video Προβολές (Με σειρά εμφάνισης): Μητέρα: Michèle Valley, Ερωμένη: Μαρία Καλλιμάνη, Οικονόμος: Αλεξάνδρα Παντελάκη, Πόρνη: Κέλλυ Νικηφόρου

Info
Ίδρυμα Β& ΜΘεοχαράκη: Βασ.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3611206. Διάρκεια: 60’. Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 2, 16 Νοεμβρίου & 21 Δεκεμβρίου 2019 | Ώρα: 20.30, Κυριακή 3, 10 Νοεμβρίου & 8, 15, 22 Δεκεμβρίου 2019 | Ώρα: 19.00. Εισιτήρια: 10ευρώ /15 ευρω / 20ευρώ. Κρατήσεις και ηλεκτρονικά στο site του Ιδρύματος.