O κορυφαίος Φερνάντο Αρραμπάλ έρχεται στην Αθήνα

fernanto-arampal
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ο Ισπανός θεατρικός συγγραφέας θα παραστεί στην πρεμιέρα της παράστασης «Γράμμα Αγάπης» στο Θέατρο Διέλευσις.

Ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, ζωγράφος και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε το 1932 στη Melilla του Ισπανικού Μαρόκου και από το 1956 ζει μόνιμα στη Γαλλία, γράφοντας στη γαλλική γλώσσα. Έχει γράψει περί τα 100 θεατρικά έργα, έχει συμμετάσχει σε 800 ποιητικές συλλογές και είναι γνωστός για τη διαρκή και ενεργή αντιφασιστική του δράση.Ο Φερνάντο Αρραμπάλ είναι μία από τις κορυφαίες εν ζωή προσωπικότητες του θεάτρου και της τέχνης γενικότερα. Στα 87 του χρόνια, ετοιμάζεται να επισκεφθεί την χώρα μας για να δώσει το «παρών» στην πρεμιέρα της παράστασης «Γράμμα Αγάπης» στις 3 Νοεμβρίου στο Θέατρο Διέλευσις.

Πρόκειται για ένα θεατρικό μονόλογο, βασισμένο στις τραυματικές εμπειρίες των παιδικών χρόνων του συγγραφέα στα χρόνια του Ισπανικού εμφυλίου, στη δολοφονία του πατέρα του και στη νοσηρή σχέση με τη μητέρα του, που χαράχτηκαν στην τρυφερή ψυχή του με ανεξίτηλο τρόπο, καθορίζοντας την υπόλοιπη ζωή του. Οι μνήμες των επώδυνων παιδικών χρόνων του, ξυπνούν
και γίνονται αφορμή ο συγγραφέας να κάνει μια κατάθεση ψυχής.

Όπως γράφει ο ίδιος, «το έργο το ίδιο με ξαναγεννούσε όπως το κουκούτσι του ροδάκινου δημιουργεί τη ζωή».

Το έργο γράφτηκε το 1999 και έχουμε τη χαρά να το παρουσιάζουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση του Νεκτάριου – Γεώργιου Κωνσταντινίδη, διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, κριτικού και μεταφραστή Θεάτρου, στον πολυχώρο πολιτισμού «Διέλευσις».

Σκηνοθεσία: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Ερμηνεύει: η Χάρις Συμεωνίδου
Φωνή γιου: Γιάννης Κωσταράς

Info
Πρεμιέρα: Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στις 18.30
Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 18.30 και Δευτέρα στις 20:30
Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος: 12€, άνεργοι/φοιτητές/ΑμΕΑ/65+: 10€

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ