Η κυβερνώσα τάξη του Ηνωμένου Βασιλείου ζωντανά στο Μέγαρο

hansard
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Η παράσταση «Hansard» από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στο πλαίσιο της σειράς National Theatre Live.

Το νέο θεατρικό έργο του Simon Woods, «Χάνσαρντ: η επίσημη έκδοση των πρακτικών του βρετανικού κοινοβουλίου» είναι ένα πνευματώδες, όσο και συγκλονιστικό πορτρέτο της κυβερνώσας τάξης του Ηνωμένου Βασιλείου, σε σκηνοθεσία Simon Godwin με πρωταγωνιστές τους βραβευμένους με Ολίβιε, Lindsay Dunckan και Alex Jennings. Η παράσταση μεταδίδεται ζωντανά από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ, με αγγλικούς υπότιτλους, στο πλαίσιο της σειράς National Theatre Live του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η δορυφορική προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με  τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.

Ένα καλοκαιρινό πρωινό του 1988, o συντηρητικός πολιτικός των Τόρις, Ρόμπιν Χέσκεθ, επιστρέφει στο ειδυλλιακό σπιτικό του, στο Κότσγουολντ, όπου ζει με την από τριάντα ετών σύζυγό του, Νταϊάνα. Όμως τα πράγματα δεν είναι όσο γαλήνια φαίνονται. H Νταϊάνα προσπαθεί να συνέλθει από το χθεσινοβραδινό μεθύσι, μια αλεπού καταστρέφει ανενόχλητη τον κήπο, και καλά κρυμμένα μυστικά αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο. Καθώς η μέρα κυλά, ένα συνηθισμένο συζυγικό καβγαδάκι εξελίσσεται σε ένα αιμοσταγές επεισόδιο.

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Πέμπτη 7 Νοεμβρίου | 21:00. Τιμές εισιτηρίων 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ), 15 €. Πληροφορίες 210 72 82 333. Διάρκεια: 92 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Με αγγλικούς υπότιτλους.