H ομάδα naan οργανώνει «Το Τέλειο Έγκλημα»

to-teleio-egklima
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Στο Θέατρο Κιβωτός σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα.

«Το Τέλειο Έγκλημα» του συγγραφέα Frederick Knott ανεβαίνει από την ομάδα naan σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα, στο θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ που έχουν γραφτεί ποτέ για το θέατρο. Με βασικό στοιχείο τις συνεχείς ανατροπές, το κείμενο συναρπάζει τον θεατή, καθώς μέσα από τη δράση του έργου επιχειρείται  να δοθεί  απάντηση στο αιώνιο ερώτημα, εάν τελικά μπορεί να επιτευχθεί το τέλειο έγκλημα.

Με αφορμή ένα κλασσικό ερωτικό τρίγωνο, εξελίσσεται επί σκηνής  μια απρόβλεπτη παρτίδα θανάτου για επιδέξιους παίκτες, όπου ο κάθε ήρωας από την πλευρά του, προσπαθεί με τη δύναμη της σκέψης, είτε να ολοκληρώσει το τέλειο έγκλημα, είτε να το ξεσκεπάσει...

Το συγκεκριμένο θεατρικό έργο αποτέλεσε την βάση για το σενάριο της ταινίας, του Alfred Hitchcock, Dial M for Murder , η οποία γυρίστηκε το 1954, με πρωταγωνιστές, τους Grace Kelly, Ray Milland και Robert Cummings.

Το 2008 μπήκε στη λίστα με τις 10 καλύτερες ταινίες μυστηρίου όλων των εποχών.

Ο Alfred Hitchcock, γεννημένος σ' ένα προάστιο του Λονδίνου το 1899 άφησε την σφραγίδα του στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Σε μια καριέρα που ξεκίνησε στην Αγγλία το 1925 και ολοκληρώθηκε στην Αμερική το 1976, ο Hitchcock κατάφερε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο σκηνοθέτη, να δημιουργήσει ένα έργο προσωπικό όσο και λαϊκό και να συνδυάσει με μοναδικό τρόπο την Υψηλή Τέχνη με την Ποιοτική Ψυχαγωγία.

Καθώς αυτός ο συνδυασμός αποτελεί μόνιμο στόχο της ομάδα naan εμπνεύστηκε την οργάνωση και τον σχεδιασμό του «Τέλειου Εγκλήματος» με  βασικό συνεργό τον αρχιτέκτονα του ψυχολογικού θρίλερ, Alfred Hitchcock.

Η παράσταση που σχεδιάζεται με όλα τα κλασικά δομικά  υλικά κατασκευής του film noir,  αποθεώνοντας, το ανεπανάληπτο αμερικάνικο κλισέ της εποχής και  τo ανεκτίμητο εγγλέζικο υποδόριο χιούμορ, στοχεύει στην ποιοτική ψυχαγωγία και φιλοδοξεί να ανεβάσει  την αδρεναλίνη στα ύψη, αποδίδοντας ταυτόχρονα, φόρο τιμής στον συγγραφέα του έργου, Frederick Knott  και  στον  δημιουργό της ταινίας Alfred Hitchcock.

Διανομή: Λίνα Σακκά, Διαμαντής Καραναστάσης, Δημήτρης Γεωργαλάς, Δημήτρης Δεγαϊτης, Νίκος Ιωαννίδης. Χορεύει η Αναστασία Κελέση

Συγγραφέας: Frederick Knott Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα Μετάφραση: Νίκος Χαρλαύτης Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης Εικαστικός καλλιτέχνης: Στέλιος Γαβαλάς Σκιτσογράφος: Πόπη Χασιώτη Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης Μουσική επιμέλεια και σχεδιασμός ήχου: Διαμαντής Καραναστάσης Σχεδιασμός φωτισμών : Σάκης Μπιρμπίλης Φωτογραφία και μακιγιάζ: Αχιλλέας Χαρήτος Κίνηση - Χορογραφία: Σοφία Μιχαήλ Κατασκευή σκηνικών: Παναγιώτης Λαζαρίδης Παραγωγή: ΟΜΑΔΑ naan. Executive producer: Παναγιώτης Τρύφων   

Καλλιτεχνική διεύθυνση θεάτρου: Γιάννης Κακλέας

Info
Θέατρο Κιβωτός. Πρεμιέρα: Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 . Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος:15€, Φοιτητικό-Ανέργων12€. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 34 27 426 και Viva.gr.