«Αγάπης Αγώνας Άγονος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Δεκατέσσερα

agapis-agonas-agonos
ΤΡΙΤΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο Λύσανδρος Σπετσιέρης, εκφραστής της σύγχρονης θεατρικής γενιάς του εικονοκλαστικού θεάτρου, αναμετράται φέτος με τη σπαρταριστή σαιξπηρική κωμωδία.

Λάτρης της εικόνας και της μίξης των παραστατικών τεχνών σε κάθε του παράσταση, ο Λύσανδρος Σπετσιέρης δημιουργεί μαζί με έναν δεκατετραμελή θίασο επί σκηνής, ένα ονειρικό περιβάλλον που αναβλύζει ερωτισμό και επιθυμία, σε συνομιλία με το ειδικά διαμορφωμένο ψηφιακό σκηνικό, παρουσιάζοντας την παράσταση «Αγάπης Αγώνας Άγονος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Δεκατέσσερα.

,

Μια κωμωδία με χιούμορ χοντρό, παρεξηγήσεις και παιχνίδια λεκτικού ανταγωνισμού, ξετυλίγεται μπροστά μας σε έναν τόπο ανεκπλήρωτων ερώτων. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε  το 1597, όμως άρχισε να κερδίζει το κοινό τον 20ο αιώνα και ήταν η εμβληματική παράσταση του Πήτερ Μπρούκ το 1946 στο Stratford-upon-Avon, που του έδωσε την αίγλη και την αναγνώριση που του ανήκει μέχρι σήμερα.

,

Μετάφραση : Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη Σκηνοθεσία – Εικαστική Επιμέλεια : Λύσανδρος Σπετσιέρης

Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά: Νατάσσα Αραμπατζή, Γιώργος Γκολφινόπουλος, Κωνσταντίνος Εξαρχόπουλος, Σπέρη Κανατά, Δημήτρης Καπαμάς, Φάνης Κατέχος, Μαρίνα Κριεμπάρδη, Τέτη Λουράκη, Ηλιάνα Μπαφέρου, Κωσταντίνος Μυλωνάς, Θανάσης Νικολακόπουλος, Άννα Παπαδάκη, Βαγγέλης Στρατηγάκος και οι μικρές Κορίνα Ζαχάρα και Κατερίνα Λογαρίδη

Σχεδιασμός Ψηφιακού Χώρου: Ερατώ Τζαβαρα Διδασκαλία Κίνησης και Χορογραφίας : Βάσια Βαλκανιώτη Βοηθός Σκηνοθέτη : Έλια Ζαχαριουδάκη Υπεύθυνη Παραγωγής : Φαίδρα Χατζηκωνσταντή Επικοινωνία: Μάρθα Κοσκινά, Ιωάννα Ιακωβίδη

Με την Υποστήριξη της Fabrica Athens

Info
Θέατρο Δεκατέσσερα: Καλλιρρόης 10, Αθήνα. Από 13 Ιανουαρίου 2019.