«Ο Κουρσάρος» και τα Μπαλέτα Μπολσόι

o-koursaros
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Σε ζωντανή μετάδοση από τη Μόσχα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Με μια από τις πιο φαντασμαγορικές παραγωγές των Μπαλέτων Μπολσόι, τον «Κουρσάρο», σε μουσική Αντόλφ Αντάμ και χορογραφία Αλεξέι Ρατμάνσκι, συνεχίζονται την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου (ώρα 17:00) στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας οι δορυφορικές μεταδόσεις από το ιστορικό θέατρο της Μόσχας. Ένα μπαλέτο γεμάτο περιπέτειες, δράμα και εξωτισμό, με πλούσια σκηνικά και κοστούμια. Επί σκηνής πάνω από 120 χορευτές –σχεδόν σύσσωμος ο θίασος– αλλά και ένα ναυάγιο. 

Το λιμπρέτο αντλεί έμπνευση από το ομότιτλο ποίημα του Λόρδου Βύρωνα (1814), ενώ η νευρώδης χορογραφία του Ρατμάνσκι ανανεώνει δημιουργικά την κλασική δημιουργία του Πετιπά. Πρωταγωνιστεί ένα ζηλευτό χορευτικό ζευγάρι, με την Εκατερίνα Κρισάνοβα στον ρόλο της Μεντόρας και τον Ίγκορ Τσβίρκο να ενσαρκώνει τον κουρσάρο Κορράντο. Συμμετέχει το Corps de Ballet των Μπολσόι.

Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου Χορός στο Μέγαρο – The Bolshoi Ballet Live from Moscow, o oποίος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα σε χιλιάδες φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Στο πολύβουο παζάρι της Ανδριανούπολης, ο κουρσάρος Κορράντο ερωτεύεται κεραυνοβόλα την πανέμορφη σκλάβα Μεντόρα. Βλέποντας ότι ο έμπορος ετοιμάζεται να την πουλήσει στον Πασά, που την έχει ερωτευτεί και αυτός, αποφασίζει να την κλέψει.

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κυριακή 1 Δεκεμβρίου | 17:00 Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας. Διάρκεια: 3 ώρες και 30 λεπτά (με δύο διαλείμματα). Τιμές εισιτηρίων 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ) ● 15 € (γενική είσοδος). Eισιτήρια 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα. Πληροφορίες 210 72 82 333.