Στο «The Proof Show» η Sole και η Luna πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν

the-proof-show
ΤΡΙΤΗ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η παράσταση ανεβαίνει στο Red Jasper Theatre (πρώην Β’ Σκηνή Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας).

Η μουσικοθεατρική ομάδα ValSia (Βαλέρια Δημητριάδου και Αθανασία Κουρκάκη)  μετά τη «Σταχτομπούτα» (2017-18) και το  «Μικρό σπίτι στην Αθήνα» (2019), που παίχτηκε στο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, παρουσιάζει τη νέα της δουλειά “The Proof Show” στο Red Jasper Theatre (πρώην Β’ Σκηνή Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας) .

Το “The Proof show” είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι "Sole, Luna e Talia” από το “Pentamerone” του Τζιαμπατίστα Μπαζίλε.

Δύο κοπέλες, η Sole και η Luna, παίρνουν μέρος σ’ έναν διαγωνισμό, όπου πρέπει να αποδείξουν την αξία τους και να κερδίσει η καλύτερη. Ένας διοργανωτής κινεί τα νήματα, ο Maestro.  5 μέρες, 5 δοκιμασίες. Οι κοπέλες εμφανίζονται κάθε βράδυ ζωντανά μπροστά στο κοινό για να διαγωνιστούν.

Οι όροι του Maestro είναι συγκεκριμένοι. Πρέπει να κερδίσει η καλύτερη. Και πρέπει, παρά την αντιζηλία τους, να δείχνουν αγαπημένες και να εκπέμπουν στο κοινό την αίσθηση ότι είναι συγκρότημα χρόνια. Αγαπημένες πάση θυσία. Ακόμη κι όταν τους αποκαλυφθεί ότι το έπαθλο δεν είναι αυτό που νόμιζαν αλλά η ίδια τους η ζωή. Η καλύτερη θα ζήσει.

Ποια ανάγκη οδηγεί τον άνθρωπο στο να αποδείξει ότι αξίζει; Γιατί πρέπει συνέχεια να κρίνουμε και να κρινόμαστε; Γιατί η ευτυχία κάποιου να εξαρτάται τόσο πολύ από την αποδοχή ή μη των άλλων;

Το “The Proof Show” ενώ μοιάζει μ’ έναν απλό διαγωνισμό, στην πραγματικότητα είναι ένα οργανωμένο πείραμα που ερευνά την ανθρώπινη φύση και την αχαλίνωτη ανάγκη ενός «φαίνεσθαι» που συγκρούεται με το «είναι».

Σύλληψη ιδέας- Κείμενο: ValSia Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Δήμος Κλημενώφ Μουσική: ValSia Φωτογραφίες:  Σπύρος Χατζηαγγελάκης Video Νικόλας Μάκρης

Παίζουν: Sole: Βαλέρια Δημητριάδου, Luna: Αθανασία Κουρκάκη, Maestro:  Νίκος Χατζόπουλος (σε video προβολή)

Info
Red Jasper Theater (πρώην Β' Σκηνή Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας) Κεφαλληνίας 18 Κυψέλη Πληροφορίες – κρατήσεις: 6970089905. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από 18  Δεκεμβρίου για 12 παραστάσεις. Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.30. Διάρκεια: 80 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση μέχρι την έναρξη των παραστάσεων 8 ευρώ, Κανονικό  10€, Μειωμένο 7€, Περιορισμένης ορατότητας μπαρ 6€.

Προπώληση: viva.gr, 11876, SevenSpots, Reload Stores, WIND, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα, Viva Kiosk, Yoleni' s.