Κερδίστε προσκλήσεις για το «Talking Heads» στο Θέατρο 104

talkingheads4- Tasos Vrettos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Εξασφαλίσαμε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου στις 18:30. Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό για να τις διεκδικήσετε.

Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη, Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές και Μία κυρία των γραμμάτων είναι οι τίτλοι των τριών έργων από τη συλλογή μονολόγων «Talking Heads» του δημοφιλούς Βρετανού συγγραφέα Άλαν Μπένετ που θα παρουσιάζονται στο Θέατρο 104 από τις 25 Οκτωβρίου 2019.

Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει -  μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις Μια πορνογραφική σχέση του Φιλίπ Μπλασμπάντ στο Από Μηχανής θέατρο και Το Κτήνος στο Φεγγάρι στο θέατρο Σημείο με τον Κώστα Αρζόγλου -  ο Βαγγέλης Παπαδάκης.

Και τους τρεις ρόλους των έργων, τον μεσήλικα Γκράχαμ που ζει συντροφιά με την πληθωρική μητέρα του («Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη»), την αλκοολική Σούζαν παντρεμένη με τον γόη εφημέριο της ενορίας («Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές») και την μπριόζα Αϊρήν («Κυρία των γραμμάτων»), ερμηνεύει η Πηνελόπη Σταυροπούλου.

Μονόλογοι ανθρώπων της μεσοαστικής ή μικροαστικής τάξης που, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο καθένας, βρίσκονται σε προσωπικό αδιέξοδο. Ένα σύγχρονο κοινωνικό μωσαϊκό.

Σκηνοθετικό σημείωμα
«Οι χαρακτήρες του Μπένετ, μέσα από την αφέλεια και την αθωότητά τους, παλεύουν να παραμείνουν αναλλοίωτοι μέσα σε έναν κόσμο κοινωνικά εχθρικό. Μέσα από την χιουμοριστική και παιδική ματιά τους καθρεφτίζεται – διακριτικά – η κοινωνία μας. Ο ρατσισμός, η βία, η έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης, η πίστη, η θρησκεία. Σε μια κοινωνία που τους χαρακτήρες αυτούς τους κρίνει ως περιθωριακούς, όχι «νορμάλ», οι ίδιοι παραμένουν εκτεθειμένοι και ευάλωτοι μπροστά μας. Σε μας το κοινό. Με την ελπίδα όχι να φανούμε επικριτικοί αλλά να θαυμάσουμε το σθένος τους και να αγαπήσουμε την ευαισθησία τους. Μα δεν είναι αυτός ο απώτερος στόχος του θεάτρου;

Ο Γκράχαμ, η Σούζαν, η Αϊρήν είναι η αφορμή για αναστοχασμό. Φυλακισμένοι οι ίδιοι κατακτούν την ελευθερία τους μέσα από τη γνώση, τη συνείδηση και την αποδοχή της ίδιας της φυλακής τους. Ο ίδιος ο Μπένετ εξυψώνει τους μικρούς, απλούς χαρακτήρες με παντελή έλλειψη κοινωνικής φιλοδοξίας σε ήρωες της καθημερινότητας, άξιους να αγαπηθούν βαθιά.

Σε ένα κενό χώρο σκηνικό, σε μια μεγάλη αίθουσα οι ήρωες μας, στήνουν το μικρό τους σύμπαν, όλο τον ψυχισμό τους σε μια πλατφόρμα σαν μια σχεδία που επιπλέει. Και μέσα σε αυτή την ευάλωτη συνθήκη μας εξομολογούνται. Ας τους αγαπήσουμε λοιπόν».

Βαγγέλης Παπαδάκης

Συντελεστές
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Παπαδάκης
Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη
Σκηνικά- Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη
Σχεδιασμός φώτων: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Φωτογραφίες Αφίσας: Τάσος Βρεττός
Μακιγιάζ: Αχιλλέας Χαρίτος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Φωτιάδου
Επικοινωνία παράστασης: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας
Διεύθυνση παραγωγής: Πηνελόπη Σταυροπούλου
Τους τρεις ρόλους ερμηνεύει η Πηνελόπη Σταυροπούλου

Info
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι-Μετρό Κεραμεικός
Παραστάσεις: Παρασκευή ώρα 21:15, Σάββατο ώρα 18:30, Κυριακή ώρα 18:30. Διάρκεια παράστασης: 95 λεπτά περίπου
Τηλ.: 2103455020
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό, συνταξιούχων), 8 ευρώ (άνεργοι, ατέλειες). Ομαδικά Εισιτήρια (άνω των 10 ατόμων): 8 ευρώ

Προπώληση: Viva.gr και στο ταμείο του Θεάτρου 104 (τηλ: 2103455020)