Θεατρικά εργαστήρια από το Εθνικό Θέατρο στις φυλακές Θήβας

ethniko-theatro-fulakes-thibas
ΤΡΙΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«Επιστροφή» στο ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει για δεύτερη χρονιά με επιτυχία τα θεατρικά εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης για κρατουμένους που υλοποιεί σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής  Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΕΚΝΑ). Το εργαστήρι προσωπικής ανάπτυξης με βάση το θέατρο έχει τρεις ενότητες που στοχεύουν στο ίδιο θεμιτό αποτέλεσμα, να αλλάξει την εικόνα που έχει ο κρατούμενος για τον εαυτό του και κατ’ επέκταση τις επιλογές του παρελθόντος.

Στην παράσταση βλέπουμε πως οι κρατούμενοι βιώνουν τον εγκλεισμό και τις δυσκολίες του, το πόσο δύσκολο είναι η προσαρμογή στα νέα δεδομένα της αποφυλάκισης και πόσο βαρύ είναι το τίμημα στην περίπτωση της επιστροφής στην φυλακή. Μέσα από τη σωματική έκφραση οι κρατούμενοι δημιουργούν εικόνες που μας διηγούνται ένα κομμάτι της ζωής τους που για μας φαντάζει τόσο ξένο.

Η θεατρική ομάδα του Αυλώνα είναι και φέτος πολυφυλετική - Αφγανοί, Πακιστανοί, Σύριοι, Ιρανοί, Τσιγγάνοι, Βούλγαροι, Ουκρανοί και Μολδαβοί - όλοι μαζί μας δείχνουν έμπρακτα ότι η ανθρώπινη ψυχή δεν γνωρίζει σύνορα μα ούτε φυλακίζεται.

Σκηνοθεσία: Στάθης Γράψας Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος Υπεύθυνος: Στάθης Γράψας,  Εμψυχωτής - Σκηνοθέτης

Info
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 13:00.