Ο Καραγκιόζης ανακαινίζει το σπίτι του στο Μέγαρο

to-spiti-tou-karagkiozi
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής» θα ανέβει από τον Ηλία Καρελλά και την Αρετή Κετιμέ στην Παιδική Σκηνή Β΄ | Φουαγιέ Ισογείου.

Ο αγαπημένος σκιοπαίκτης των παιδιών Ηλίας Καρελλάς έχει το κλειδί και μας καλωσορίζει για δεύτερη χρονιά στο «Σπίτι του Καραγκιόζη», με μια ολοκαίνουργια παράσταση. Φέτος σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι που θα διαρκέσει έως τις 11 Απριλίου 2020, μουσική συνοδοιπόρος του θα είναι η Αρετή Κετιμέ που θα μας μαγέψει με τη φωνή και το σαντούρι της. 

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 300 τ.μ. στο Φουαγιέ Ισογείου ζωντανεύουν τρισδιάστατα το εσωτερικό του σπιτιού του Καραγκιόζη και η ιστορία του θεάτρου σκιών από τη γέννησή του ως τις μέρες μας. Με οδηγούς τους εμψυχωτές, οι μικροί θεατές ταξιδεύουν στον χωροχρόνο μέσα από μια μοναδική βιωματική εμπειρία.

Μέσα από μια πολυδιάστατη παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο ανακαινισμένο σπίτι του Καραγκιόζη, θα ανακαλύψουμε μυστικά κρυμμένα στα βάθη των αιώνων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και θα δούμε σπάνιες συλλεκτικές φιγούρες του θεάτρου σκιών από όλο τον κόσμο.            

Στο τέλος αυτής της υπέροχης διαδρομής, ο Ηλίας Καρελλάς στήνει το λευκό πανί του στην αυλή του σπιτιού του Καραγκιόζη και, μαζί με όλους τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, μας προσκαλεί να απολαύσουμε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής» (νέα παραγωγή). Ένα πολυθέαμα με γιγαντοφιγούρες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Τον Ηλία Καρελλά και την Αρετή Κετιμέ πλαισιώνουν ο Τάσος Αντωνίου (κιθάρα, μπουζούκι, τραγούδι), ο Έκτορας Κυριάκου (βιολί, λαούτο, μαντολίνο, τραγούδι), η Δήμητρα Κώνστα (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας), η Όλγα Παπαθεοδώρου (εμψύχωση, κρουστά) και ο Νικόλας Τζιβελέκης (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας).            

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αναγνωρίζοντας την αξία και τον ρόλο της παράδοσης σήμερα, δημιούργησε  για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα στέκι για το θέατρο σκιών.

Ελάτε να ταξιδέψουμε με όχημα το χιούμορ και τη μουσική, σε μια παράσταση που εμπνέεται από  την ελληνική παράδοση με σύγχρονη ματιά. Μελωδίες και σπάνια τραγούδια από τη Θράκη ως την Κρήτη και από το Ιόνιο ως το Αιγαίο, ξεκαρδιστικές ατάκες του Καραγκιόζη, σε ένα σπίτι γεμάτο σκιές και άρωμα Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία: Δευτέρα έως Παρασκευή (ώρα έναρξης 10:30 π.μ.). Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες: 210 7777 104, 210 7777 124

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Σάββατο από 18.1.20 έως 11.4.20 (ώρα έναρξης 17:00). ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 € (γενική είσοδος). Κρατήσεις θέσεων: 210 7282 333, www.megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public.