10 χριστουγεννιάτικα θεάματα για όλη την οικογένεια

o-magikos-aulos David Fugere
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Παραστάσεις και εκδηλώσεις που βάζουν μικρούς και μεγάλους θεατές σε εορταστικό κλίμα της εποχής.

Από κλασική μουσική, μπαλέτο και θέατρο σκιών μέχρι ακροβατικά και αγαπημένα παιδικά παραμύθια και τηλεοπτικές σειρές που μεταφέρονται στην θεατρική σκηνή. Τα μεγάλα θεάματα του Δεκεμβρίου είναι ιδανικά για όλη την οικογένεια, αλλά κυρίως για τα παιδιά. Είναι άλλωστε η εποχή τους.

«Μαγικός αυλός»

Ο σπουδαίος χορογράφος, εμβληματική προσωπικότητα του χορού του 20ού αιώνα, «εικονογραφεί», σκηνή σκηνή, για το Béjart Ballet Lausanne την πιο φημισμένη όπερα του Μότσαρτ.

Info: 20-30/12, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο βυθό»

CHARIS AKRIVIADIS / CHARIS AKRIVIADIS ,

Ο σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς θα παρουσιάσει με τον θίασό του, τη νέα περιπέτεια του Καραγκιόζη (συμπαραγωγή: Θίασος Η. Καρελλά – ΜΜΑ). Τον αγαπημένο ήρωα του θεάτρου σκιών θα συντροφεύσουν στο υποθαλάσσιο ταξίδι του η εξαμελής μπάντα πνευστών Dirty Athens Brass Band και η Γεωργία Νταγάκη (φωνή, λύρα).

Info: 20-30/12, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Η Μάσα και ο Αρκούδος»

Η δημοφιλής παιδική σειρά γίνεται παράσταση. Η Μάσα και ο Αρκούδος είναι μια απολαυστική ιστορία που καταρρίπτει στερεότυπα, δίνοντας έμφαση στη φιλία, ακόμα και ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικά πλάσματα, στη φροντίδα και στην ελευθερία της δημιουργικότητας.

Info: 24/12, Christmas Theatre

«Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα»

Το δημοφιλές μπεστ σέλερ το εθνικού μας παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά, πρωτοκυκλοφόρησε το 1998 και αγαπήθηκε τόσο πολύ που οι αλλεπάλληλες εκδόσεις του συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς μέχρι σήμερα. Τώρα, γίνεται παράσταση σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού. Επί σκηνής η συμφωνική ορχήστρα που διευθύνει ο Άλκης Μπαλτάς, ο οποίος υπογράφει και τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις της παράστασης, αλλά και μια απολαυστική παιδική χορωδία που, εκτός των άλλων, θα μας ταξιδέψει από τόπο σε τόπο με κάλαντα από όλη την Ελλάδα. 

Info: 27/12-6/01, Christmas Theatre

Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας

Καλλιτέχνες – ακροβάτες περιζήτητοι από όλους τους παγκόσμιους θιάσους όπως το Cirque du Soleil, παίζουν με ξίφη και σπαθιά, ακροβατούν με ποδήλατα και ισορροπούν χορεύοντας με αιωρούμενα πιάτα και ποτήρια με την ίδια άνεση που περπατούν στον δρόμο.

Info: 18-22/12, Christmas Theatre

«Λίμνη των κύκνων»

H παραγωγή της Λίμνης των κύκνων από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου, αντιπαραθέτει εκτενή κομμάτια της πρωτότυπης χορογραφίας του μπαλέτου των Πετιπά / Ιβάνοφ με μια νέα χορογραφική ματιά, επιχειρώντας να θέσει ερωτήματα, αλλά και να αναζητήσει απαντήσεις για το πώς μπορούν να «ξαναδιαβαστούν» σήμερα τα μεγάλα έργα του ρεπερτορίου του κλασικού χορού.

Info:  22-31/12, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής - Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το family concert των Χριστουγέννων

Προπαραμονή Χριστουγέννων με ένα μοναδικό family concert από τους Μουσικούς της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και τον Γιώργο Πέτρου. O Λάκης Λαζόπουλος θα είναι ο αφηγητής σε ένα από τα πιο αγαπητά έργα μικρών και μεγάλων, στο συναρπαστικό μουσικό παραμύθι Ο Πέτρος και ο Λύκος του Σεργκέι Προκόφιεφ, ενώ η γνωστή Ορχήστρα, στο χριστουγεννιάτικο ραντεβού της με μικρούς και μεγάλους, θα παρουσιάσει επίσης το περίφημο Καρναβάλι των ζώων του Καμίγ Σαιν-Σανς. Το εορταστικό πρόγραμμα της βραδιάς συμπληρώνεται από μια σύνθεση-μινιατούρα, τη Φαντασία πάνω στο τραγούδι «Greensleeves» του Ραλφ Βων-Ουίλλιαμς.

Info: 23/12, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Μα πότε θα φτάσει επιτέλους αυτός ο μάγος;»

Eίναι ο τίτλος του μουσικού παραμυθιού για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά που συνέθεσε ο Γιώργος Κουρουπός (νέα παραγωγή του ΜΜΑ), το οποίο μιλά για τις περιπέτειες του Αβασάλ, του τέταρτου Μάγου των Χριστουγέννων, που όλο και κάτι του τύχαινε κι όλο καθυστερούσε να φτάσει στη Φάτνη. Το παραμύθι έγραψε η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, η οποία έχει αναλάβει επίσης τον ρόλο της αφηγήτριας.

Info: 28-29/12, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Ο Καρυοθραύστης»

Το πιο φημισμένο και αγαπημένο μπαλέτο των γιορτινών ημερών, με την υπέροχη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ζωντανεύει στη σκηνή από τους χορευτές της φημισμένης Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι και τους σολίστ του Θεάτρου Μπολσόι, χαρίζοντας την λάμψη του αυθεντικού κλασικού μπαλέτου.

Info: 23-29/12, Christmas Theatre

Peter Pan

Το Μαύρο θέατρο της Πράγας επιστρέφει στην Αθήνα σε μια εορταστική περιοδεία για τα 60 χρόνια ζωής του και παρουσιάζει την ιστορία του Πήτερ Παν και του Καπτεν Χούκ και τις περιπέτειές τους στην χώρα του Ποτέ.

Info: 3-5/01, Christmas Theatre

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ