«Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» εις διπλούν στη σκηνή

xristougenniatiki-istoria Elina Giounanli
ΤΡΙΤΗ, 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Αλέξανδρος Μυλωνάς και Γεράσιμος Σκιαδαρέσεις υποδύονται τον Εμπενίζερ Σκρουτζ σε δύο διαφορετικές παραγωγές.

Πρωτοδημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1843 και αναφέρεται στην ιδεολογική, ηθική και συναισθηματική μεταστροφή του παράξενου και τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ μετά την υπερφυσική επίσκεψη που δέχτηκε από τον πεθαμένο συνεταίρο του Τζέικομπ Μάρλεϊ και από τα φαντάσματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος. «Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» (πρωτότυπος τίτλος: A Christmas Carol) είναι η νουβέλα του Βρετανού συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς και αναμφίβολα το πιο δημοφιλές χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Μάλιστα, τη φετινή εορταστική περίοδο ανεβαίνει εις διπλούν στην αθηναϊκη θεατρική σκηνή στην πρωτότυπη και την πειραγμένη εκδοχή του.

«Χριστουγεννιάτικη ιστορία»

Elina Giounanli

Μιούζικαλ βασισμένο στη διασκευή του Τζακ Θορν με πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Οικονόμου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου με τον Αλέξανδρο Μυλωνά στον ρόλο του Σκρούτζ.

Info: Έως 12/01/2020, Εθνικό Θέατρο - Κτίριο Τσίλλερ, Κεντρική Σκηνή.

«Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία»

Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη μεταφέρει στη σκηνή τη θεατρική διασκευή της Μαρίας Σ. Μπλάνα που παραμένει πιστή στο πρωτότυπο κείμενο και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης αναλαμβάνει να υποδυθεί τον τσιγκούνη Σκρουτζ.

Info: Έως 12/01/2020, Θέατρο Διάνα

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ