Τι θα δούμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το πρώτο τρίμηνο του 2020

megaro-mousikis-athinon-programma-ianouarios-febrouarios-martios-2020
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

To αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2020.

Στo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καλωσορίζει το 2020 με συναυλίες από ορχήστρες διεθνούς φήμης καθώς και διάσημους αρχιμουσικούς και ερμηνευτές, όπως η Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών (25.1) με σολίστ τον πιανίστα και συνθέτη Fazil Say, η Χορωδία και Ορχήστρα Balthasar Neumann (12.2) υπό τον Thomas Hengelbrock αποκλειστικά με έργα Μπετόβεν και η Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Φρανκφούρτης (21.3) με μαέστρο τον Andrés OrozcoEstrada και σολίστ τον φημισμένο αμερικανό βιολονίστα Joshua Bell.

Το πρόγραμμα Ιανουαρίου – Μαρτίου περιλαμβάνει επίσης τα ρεσιτάλ της μεγάλης κυρίας του πιάνου Elisabeth Leonskaja [Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια] που ερμηνεύει σονάτες του Σούμπερτ (17.2 & 11.3).

Το 2020, με αφορμή τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, διοργανώνονται στο Μέγαρο αφιερώματα σε γνωστές και άγνωστες πτυχές του έργου του λαμπρού γερμανού μουσουργού, σε συνεργασία με την ΚΟΑ, τους Μουσικούς της Καμεράτας και τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής. Συμμετέχουν ελληνικά και ξένα σύνολα καθώς και εξέχοντες ερμηνευτές, όπως ο μαέστρος Βλαντίμιρ Ασκενάζι (28.3), ο βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος και ο πιανίστας Enrico Pace [Eνρίκο Πάτσε] (31.1 & 29.3).

Τον Μάρτιο (14.3) έχει προγραμματιστεί ένα αφιέρωμα στον John Psathas [Γιάννης Ψαθάς], έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες της διασποράς.

Όσο για τους φίλους του ελληνικού τραγουδιού, θα απολαύσουν τρεις κορυφαίες ερμηνεύτριες, τη Δήμητρα Γαλάνη (14.2), την Άλκηστη Πρωτοψάλτη (6 & 7.3) και τη Μαρία Φαραντούρη (31.3), καθώς και τη θρυλική μουσική παράσταση «Όμορφη πόλη» (17.1 – 20.1) του Μίκη Θεοδωράκη, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 95ων γενεθλίων του.

Επίσης, τον Ιανουάριο κάνει πρεμιέρα, στο πλαίσιο του Megaron Underground, το αριστούργημα του Χένρικ Ίψεν «Γιον Γκάμπριελ Μπόρκμαν» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά (25.1 – 22.3).

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι παραστάσεις για το παιδικό κοινό στο ανακαινισμένο Σπίτι του Καραγκιόζη, όπου ανεβαίνει το νέο έργο του Ηλία Καρελλά «Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής» (Ιανουάριος – Μάρτιος), καθώς και στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο που φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά το επιτυχημένο παιδικό θέαμα «Το Φτερωτό Άλογο» (Ιανουάριος – Φεβρουάριος).

Info: Eισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα